SPIRIT STYLE FESTIVAL Turističke atrakcije u blizini Srebrnog jezera

festival

Drugi Spirit Style festival se organizuje uz podršku opštine Veliko Gradište i Turističke organizacije opštine Veliko Gradište, a njihova preporuka je da gosti posete mnoge turističke destinacije u blizini Srebrnog jezera

Drugi Spirit Style festival, festival luksuzne srpske rakija, koji se održava, 25. maja 2023. godine, okupiće najbolje srpske destilerije i pokazati šta je to što Srbija nudi od rakija premium kvaliteta.  Festival se organizuje uz podršku opštine Veliko Gradište i Turističke organizacije opštine Veliko Gradište. Hepening će se odigrati u hotelu Srebrno jezero od 17 do 23 sata, a gosti Drugog Spirit Style festivala biće ugostitelji, hotelijeri i vlasnici prenoćišta koji u svom sastavu imaju i ugostiteljsku ponudu, ali i turistički radnici iz regije koja se naslanja na turistički kompleks Srebrnog jezera.

Lepote istočne Srbije

Kada smo već kod turističke ponude ovog dela Srbije valjalo bi napomenuti kako je istočna Srbija veoma bogata kulturno-istorijskim znamenitostima. Ukoliko biste želeli da posetite sva zanimljiva mesta bilo bi vam potrebno nekoliko dana, a ako  dolazite samo na Festival preporuka je da dođete dan radnije ili ujutru i da izaberete mesto na koje ćete otići pre nego što organizatori manifestacije otvore svoja vrata.

Predlozi za obilazak

Manastir Tumane – Nalazi se takođe u Braničevskom okrugu. Udaljen je oko 35 kilometara jugoistočno od Srebrnog jezera. Manastir je zadužbina Miloša Obilića iz četrnaestog veka.

Golubačka Tvrđava – Srednjovekovna tvrđava i kulturni spomenik od izuzetnog značaja. Nalazi se na desnoj obali Dunava, na oko četiri kilometara nizvodno od naselja Golubac

Nacionalni park Đerdap, koji je ujedno i najveći nacionalni park u Srbiji nalazi se   na samoj granici sa Rumunijom. Prateći tok Dunava, prostire se u dužini od 100 kilometara njegove desne obale, od Golupca do Karataša kod Kladova, gde se prostiru zone sa različitim režimom zaštite objekata prirode, spomenika kulture, faune i vegetacije reliktnih vrsta.

Pećina Ceremošnja – Bogata je pećinskim nakitom, sa ukupnom dužinom od 775 metara

Tvrđava Ram – Ramska tvrđava predstavlja spomenik kulture od velikog značaja, nastao u XII veku. Udaljena je svega 14 kilometara od Srebrnog jezera.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu