SPIRIT STYLE FESTIVAL PREDSTAVLJA Stara Sokolova

Stara Sokolova

Destilerija RB Global, koja je vlasnik brenda Stara Sokolova, proizvodi 150.000 boca rakije godišnje, u skladu sa svetskim i evropskim standardima, a koriste samo voće domaćih proizvođača i to mešavine starih autohtonih sorti i novih kvalitetnih rakijskih voćnih sorti

Kompanija RB Global, koja je vlasnik brenda Stara Sokolova, iz sela Kostojevići kod Bajine Bašte nastala je na viševekovnoj tradiciji porodice Bogdanović. Destilerija se decenijama razvijala, ali i danas proizvodi rakije po receptima koju su strogo čuvana porodična tajna. Zato su njihove rakije vrlo cenjene kako u Srbiji, tako i u svetu.

Tradicija i savremena tehnologija

Shodno tome i proizvodnja im iz godine u godinu raste, jer se poslovna politika  zasniva na čvrstoj vezi iskustva, tradicije i savremene tehnologije. Veliki kapacitet, vrhunska oprema, ali i proizvodnja ispoštovana po svetskim standardima svrstali su brend Stara Sokolova među najbolje destilerije jugoistočne Evrope

HACCP i ISO standardi

Takođe, sami suše i prave burad od hrastovine, a ceo postupak nadzire budno oko tehnologa. Iako sve rade na tradicionalan način, njihovi proizvodni pogoni su vrlo inovativni, a poseduju i fermentore zadnje generacije. Uz sve to imaju i vrlo modernu aparaturu za destilaciju gde naravno u svom poslovanju strogo poštuju HACCP i ISO standarde. Destilerija RB Global, koja je vlasnik brenda Stara Sokolova, proizvodi 150.000 boca rakije godišnje, u skladu sa svetskim i evropskim standardima. Koristi se samo voće domaćih proizvođača i to mešavine starih autohtonih sorti i novih kvalitetnih rakijskih voćnih sorti.

Stara Sokolova

Brend Stara Sokolova najpoznatiji je premium brend srpskih rakija i brend po kom se srpska rakija prepoznaje u svetu. Za slavu brenda Stara Sokolova najzaslužnije su sledeće rakije:

Stara Sokolova 5

Prefinjeng je ukusa koji objedinjuje najbolje iz tradicionalne šljivovice. Stara Sokolova 5 osvajač je pet zlatnih medalja na Novosadskom sajmu. Konzumira se kao aperitiv i servira se ohlađena na 14°C.

Stara Sokolova 7

Posebno proizvedena za izvoz, dobijena je destilacijom mešavine tradicionalnih i modernih sorti šljiva. Poznati ukus i aroma dodatno su oplemenjeni nešto dužim starenjem u hrastovim buradima. Odličan je aperitiv i servira se ohlađena na 16°C.

Stara Sokolova 12

Osvajač osam velikih zlatnih medalja na Novosadskom sajmu, Stara Sokolova 12 je dobijena destilacijom šljiva požegače i trnovače. U nju je utkano svo znanje porodice Bogdanović. Preporučuje se kao dižestiv nakon obroka. Konzumira se na sobnoj temperaturi i servira  ohlađena na 17°C.

Stara Sokolova Kajsija

Raskoš mirisa domaće kajsije je sačuvan zahvaljujući posebno vođenom procesu fermentacije. Dvostruka destiliacija na starim bakarnim kazanima prenosi svu tu lepotu u savršeno pitku kajsijevaču. Konzumira se kao aperitiv ili dižestiv, a servira ohlađena na 17°C.

Stara Sokolova Dunja

Ova rakija pleni svojom voćnom svežinom, mirisom i ukusom koji ispunjava usta i dugo nakon što ste je probali. Konzumira se kao aperitiv, a servira ohlađena na 17°C.

Stara Sokolova Vilijamovka

Svojom plemenitom aromom, pitkošću, harmonijom ukusa i blagotvornim dejstvom pruža posebno zadovoljstvo. Konzumira kao aperitiv i servira ohlađena na 17°C.

I to nije sve

Pored široke palete prirodnih standardnih, premium i ultra-premium voćnih rakija, destilerija RB Global, koja je vlasnik brenda Stara Sokolova, proizvodi i specifične rakije kao što su Kleka, Travarka i Medovina, te liker Zlatiborski vrh. Takođe, valja istaći i rakije Sokolicu i Etno Sokolicu, ali i premium proizvod dobijen od grožđa – Soko Vinjak VSOP.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu