SPIRIT STYLE FESTIVAL PREDSTAVLJA Destilerija Zavet

Zavet

U destileriji zavet ponose se sa svoje dve rakije koje proizvode u limitiranim i strogo kontrolisanim serijama. Reč je o rakijama Zavet 190 Limited Edition i Zavet 10 Limited Edition

Destilerija Zavet nalazi se u selu Čumić, jednom od najvećih sela u Šumadiji, nadomak Kragujevca. Proizvodnja rakije i voća u porodici Mijailović ima dugu tradiciju koja je počela davne 1831. godine kada je u arhivskim popisima o plaćanju poreza zabeleženo plaćanje poreza na kazan. Voće, koje se koristi pri proizvodnji rakije, je pažljivo i sa puno ljubavi odgajano na plantaži ove destilerije, koja se nalazi na obroncima planine Rudnik.

Limitirane serija kruna destilerije Zavet

Rakije se proizvode dvostrukom destilacijom u bakarnom kazanu. Burad u kojima se pojedine rakije godinama čuvaju, neguju i oplemenjuju su od hrasta kitnjaka. Stoga, isparljive komponente hrasta i komponente rakije formiraju karakterističan buke koji kada se pretoči u flašu ima prefinjen ukus miris i aromu. Destilerija Zavet u ponudi ima sedam standarnih premium rakija – rakiju od šljive, rakiju od šljive staru 5 godina, kajsiju, dunju, vilijamovku, travaricu i medovaču (rakiju od višnje sa dodatkom meda). Pored standardnih premium rakija, destilerija proizvodi i dve ultra-premium rakije čija proizvodnja je strogo limitirana. Iz ove destilerije poručuju da kroz proizvodnju rakija vrhunskog kvaliteta, od najboljih plodova iz voćnjaka, žele da promovišu tradiciju i kulturu, koristeći iskustvo nasleđeno od predaka u kombinaciji sa savremenim znanjem.

Rakije premium kvaliteta

Sve rakije iz destilerije Zavet su premium kvaliteta, pa se tako Zavet šljiva dobija dvostrukom destilacijom nakon čega odležava u hrastovim buradima. Ona je  bistra, zelenkaste boje sa svetlo maslinastom nijansom. Mirisna je i poseduje čist, pun i harmoničan ukus. Preporuka je da se konzumira kao aperitiv na temperaturi služenja od 16-18°C.

Travarica pleni mirisom

Vrlo je interesantnog ukusa i Zavet Travarica koja se dobija maceriranjem šumadijskog lekovitog bilja, u kombinaciji sa voćnim rakijam i zato je veoma privlačnog ukusa i izvrsne arome. Travarica je piće koje okrepljuje i otvara apetit, a preporučena temperatura služenja je 15°C. I viljamovka Zavet vredna je pažnje, a nastala je od zrelih plodova jedinstvenom tehnologijom koja optimalno čuva sva svojstva kruške vilijamovke. Karakretiše je prefinjen miris kruške vilijamovke, izuzetno je pitka i aromatična, a preporučena temperatura služenja je 12-15°C.

Limitirane serije iz destilerije Zavet

U destileriji zavet ponose se sa svoje dve rakije koje proizvode u limitiranim i strogo kontrolisanim serijama. Reč je o rakijama Zavet 190 Limited Edition i Zavet 10 Limited Edition.

Rakija Zavet 190 Limited Edition

Rakija Zavet 190 Limited Edition predstavlja krunu 190 godina tradicije u proizvodnji rakije porodice Mijailović i ona je odležala 15 godina u hrastovim buradima. Rakija Zavet 190 Limited Edition je limitirana na 1200 boca. Ova ultra-premium šljivova rakija je savršena kompozicija sorti požegača, crvena ranka i čačanska rodna, dobijena dvostrukom destilacijom. Zavet 190 Limited Edition je dodir luksuza, pretočen u prefinjeno piće. Boje je tamnog ćilibara, ostavlja doživljaj otmenosti u čaši, zaokruženog ukusa oplemenjenog drvetom.

Rakija Zavet 10 Limited Edition

Rakija od šljive Zavet 10 Limited Edition dobijena je od potpuno zrelih, ručno branih i odabranih plodova domaćih sorti šljiva požegače, crvene ranke i čačanske lepotice iz porodičnih voćnjaka. Proizvedena je po tradicionalnoj recepturi, u uslovima kontrolisane fermentacije, procesom dvostruke destilacije i višegodišnjim starenjem u odabranim buradima od srpskog hrasta starog više od 100 godina. Rakija Zavet 10 Limited Edition proizvodi se u ograničenoj seriji od 2000 boca godišnje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu