SPIRIT STYLE FESTIVAL PREDSTAVLJA Rakije Pirum

Pirum

Rakije Pirum su potpuno osveženje na premium tržištu naše zemlje, jer su kreirane od ne baš uobičajenih sorti na koje su domaći konzumenti navikli

Rakije Pirum kreacija su našeg proslavljenog košarkaškog reprezentativca Peđe Drobnjaka i pod imenom Pirum se na tržištu pojavljuju dve rakije, od dve neuobičajene sorte kruške za ovo podneblje. Naime, reč je o rakijama Pirum Abate Fetel i Pirum Carmen koje se proizvode čistom destilacijom krušaka sorti abate fetel i carmen, koje proizvode u sopstvenim voćnjacima. Rakiju destiluju minimum dva puta kako bi ona zadržala aromu sveže kruške, specifičnu za sortiment.

Plemenita i potpuno drugačija

Rakija Pirum Abate Fetel posebna je po tome što poseduje i iznenađujuće suv ukus, koji se nadopunjuje sa dugim tostiranim hrastovim finišom. Zbog tehnologije, sortimenta i načina sazrevanja, ova rakija više podseća na pravi evropski stil brendija. Pirum Abate Fetel spada u premium proizvod, a proizvodi se od sorte kruške abate fetel i zato je rakija kao takva potpuno drugačija od ostalih rakija od kruške prisutnih kod nas na tržištu. Interesantno je da poseduje vrlo blagu, ne napadnu aromu, sa lepim glatkim ukusom, koji se dugo zadržava u ustima. Možda je zbog te osobine i pravi izbor za sve konzumente koji beže od jakih ukusa, koji je se često definišu kao previše moćni i „naparfemisani“. Rakija Pirum Abate Fetel sadrži 43 odsto alkohola i bez obzira na tu jačinu vrlo je pitka, prefinjena i elegantna.

Rakija za posebne prilike

Oni koji su je probali kažu da je Pirum Carmen rakija koju će svako poželeti da sačuva za specijalnu priliku. Napravljena od 100 posto čiste kruške sorte carmen. Ova interesantna rakija obuhvata savršenu ravnotežu arome i ukusa, a takođe poseduje bogatu i uravnoteženu aromu. Najbolje karakteristike koje pruža sorta carmen u rakiji Pirum Carmen, osetićete ukoliko je servirate blago rashlađenu.

Valja istaći da sorta carmen poreklo vuče iz Italije i da je zadnjih godina sve popularnija kod nas. Rakija Pirum Carmen je prva rakija napravljena od ove sorte na našem tržištu i ona je odličan pokazatelj kakve karakteristike ova kruška, ako se poseduju sopstveni zasadi, može da da u premium rakiji. Ona ima velik i sočan plod, koji uz ispravan tehnološki proces, ali i pravilno sazrevanje daje rakiju koja privlači sve veći broj konzumenata kod nas.

Dostupne u hotelima i restoranima

Rakije Pirum se prave u strogo kontrolisanim serijama i to isključivo iz svojih zasada kruške sorti Abate Fetel i Carmen. Ove rakije spadaju u ultra premium segment srpskih rakija i dostupne su samo u odabranim hotelima i restoranima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu