SPIRIT STYLE FESTIVAL PREDSTAVLJA Destilerija Perun

Perun

U destileriji Perun mudrost tradicije udružena je sa savremenim znanjem i naprednom tehnologijom, a kao krajnji rezultat dobija se sofisticirano, ali snažno piće

Destilerija Perun, nalazi se u Inđiji i okuplja mlad i entuzijastičan tim proizvođača voćnih rakija. Destilacija se kontroliše u automatizovanom sistemu digitalizovanih lonaca koji mere brojne parametre destilovane rakije do željenih nivoa. Na ovaj način se dobija stalan kvalitet i rakija istog i prepoznatljivog ukusa. Starenje se odvija u buradima od francuskog hrasta najmanje tri godine, dok bezbojna rakija odležava u loncima od nerđajućeg čelika. U destileriji Perun paze na svaki detalj, pa čak i zagrevanje destilerije dolazi od energije korišćene u destilaciji.

Posebno voće, posebna rakija

Recept za Perun rakiju oduvek je bio deo ove porodice, a svake jeseni tradicionalna mudrost i strast prema ovom snažnom, ali elegantnom piću okuplja porodicu na valovitoj obali Dunava, tokom jesenjeg pečenja rakije. Čuvanje tradicije porodičnog zanata – pečenja prvoklasne rakije od početka je organizovano oko cilja da posebno gajeno voće dovedu do posebnog ukusa.

Moderna tehnologija

U destileriji Perun koriste najkvalitetniju modernu tehnologiju koja rakiji obezbeduje najviši standard. Mudrost tradicije udružena je sa savremenim znanjem i naprednom tehnologijom, a kao rezultat dobija se sofisticirano, ali snažno piće. Rešenost i usmerenost ne poznaje granice, te se danas Perun rakije toče širom sveta, tako da, kada se nadete u jednom od najboljih barova po Forbsovoj listi 2015 – Employees Only u Njujorku, naručite čašicu Peruna, neće biti jedina.

Perun rakije

Perun dunja je rakija tipične i intezivne arome dunje. Brilijantno je izbalansirana, sveža i osvežavajuća. Služite je blago rashlađenu.

Perun Dunja Hrast je rakija koja je odležavala u hrastovim buradima. On je elegantna, opora i zavijena notama hrasta, ali u završnici sveža i intezivnih aroma dunje. Ova rakija je fino izbalansirana, kompleksna i kroz nju se prožimaju sinergije aroma, mirisa i ukusa.

Perun Šljiva je rakija intezivne i duboke voćne arome šljive. U njoj dominira blag miris barik hrasta i lepo uklopljeno drvo u telu rakije. U ustima i u naknadnoj završnici provlači se dugačak i topao post-ukus šljive.

Perun Kajsija je sveža, čista, i intezivna rakija od kajsije. Kod ove rakije iznenađuju interesantni i nežni, ali i savršeno izbalansirani i dugotrajni ukus zrele kajsije, ali fini post-ukus kajsije koji se javlja u dugoj završnici.

Perun Vilijamovka je rakija od sorte vilijams koja već na samom mirisu otkriva lepezu svežih mirisa ove sortne kruške. Perun Vilijamovka dobro je izbalansirane slatkosti, elegantne oporosti zrele kruške vilijamovke, ali i lepe svežine. U ukus se provlači  intezivna kruška, sa sekundarnim dodatkom pokožice. Valjalo bi istaći da je završnica ono što intrigira kod ove rakije i upravo je ona nezaboravno iskustvo.

Perun spiriti

Sem rakija premium kvaliteta u destilerija Perun u ponudi ima i dva likera i četiri vrste džina. Rad i razvijanje linije likera i džina uslovljeno je praćenjem trendova i poslovnom politikom koja se zasniva na aktuelnostima koje traži premium segment ponude u ugostiteljskim objektima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu

Pratite nas

Poslednje objavljeno

Ostanite u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter

Obećavamo da Vam nećemo zatrpavati inbox nevažnim informacijama.