SPIRIT STYLE FESTIVAL PREDSTAVLJA Rakija Perla

Perla

Savremena tehnologija i teroar na kojima se nalaze voćnjaci garantuju da je rakija Perla vrhunska premium rakija

Porodična destilerija Zlokolica nalazi se u Žablju, nadomak Novog Sada, a nju vodi Danijela Zlokolica, kojoj u proizvodnji rakija pomažu suprug Stevan i dece Marija, Jelena i Slavko. Oni, su kako navode predvođeni kreativnom ženskom energijom Danijele, proizveli tri rakije brenda Perla – Vilijamovku, Dunju i Kajsiju.

Rakija Perla – Perla u boci

Kažu, da prethodno nisu imali iskustva u proizvodnji rakije, niti iza sebe imaju  porodični pedigre proizvođača ovog plenemitog pića, a nisu imali ni zasade voća. Međutim svojim trudom i radom, ali i upornošću uspeli su da pridobiju konzumente širom Srbije. U avanturu pečenja rakije su krenuli polako i spontano, te su prvi zasad kruške sorte vilijamovka podigli pre šest godina, na površini od 1.3 hektara, s tim da su s proizvodnjom rakije krenuli 2021. godine kada otvaraju i destileriju. Ističu i da se nisu plašili konkurencije na tržištu, kao ni iskusnih proizvođača, jer su od samog početka znali da njihova misija jeste da ponude kvalitetne rakije Perla – pearl in a bottle.

Teroar garantuje kvalitet rakije Perla

Ova porodična kraft destilerija poseduje najsavremeniju opremu kojom  garantuju da će u sve i jednoj flaši rakije, voće doći do izražaja i da će pokazati svoj pun karakter. Ovome svedoče i mnogobrojna priznanja koja je rakija Perla pobrala. Za ukus, miris, aromu i karakter rakija zaslužno je zemljište i podneblje na kom se voće uzgaja. Naime, na plodnoj vojvođanskoj ravnici, gde se prostiru voćnjaci, sunce sija preko 2000 sati godišnje i to uz umerene vetrove i izražene temperaturne razlike tokom smene dana i noći. Pored blagotvorne prirode, u destileriji strogo vode računa i o svim agrotehničkim merama, kako bi dobili  kvalitetnu sirovinu iz koje se dobija premium rakija. Njihova parola glasi: „Stvaramo kvalitet i ništa osim njega“, jer za njih kvantitet nije opcija, pošto smatraju da samo harmonija mirisa, ukusa i arome čine Perlu toliko posebnom.

Rakija Perla – Vilijamovka, Dunja i Kajsija

Perla Vilijamovka proizvodi se na specifičan i jedinstven način, koji omogućava optimalno čuvanje svih svojstava kruške vilijamovke u rakiji. Ova rakija proizvedena je od zrelih plodova kruške vilijamovke, fermentacijom pomoću selekcionisanih kvasaca i destilacijom na bakarnom kazanu.

Perla Dunja dobija se od zrelih plodova leskovačke dunje, preko kontrolisane fermentacije do destilacije na bakarnom kazanu.

Perla Kajsija dobija se od potpuno zrelih i ručno branih plodova kajsije. Raskoš mirisa kajsije u ovoj rakiji je sačuvan zahvaljujući vođenjem procesa fermentacije i destilacijom na bakarnom kazanu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu