SPIRIT STYLE FESTIVAL PREDSTAVLJA Podrum Palić

Baraba

Podrum Palić u ponudi  ima standardnu ponudu rakija i luksuzne premium rakije od šljive, kajsije, dunje, kao i lozu i krušku vilijamovku, ali i ozbiljno kreiran i odležao vinjak

Destilerija Podrum Palić nastala je davne 1896. godine. Nakon  rekonstrukcije pogona, 2019. godine postaju najsavremenija destilerija u ovom delu Evrope. Opremljena je po najmodernijim standardima za proizvodnju premium spirita, a u okviru svog poslovanja okuplja tim vrsnih stručnjaka, voćara, tehnologa i master blendera, koji su svojim znanjem i posvećenošću lansirali daleko poznati brend Baraba rakije. Od rakija u ponudi  imaju standardni i premium program – luksuzne rakije od šljive, kajsije, dunje, kao i lozu i vilijamovku.

Podrum Palić – Moderna destilerija

Destilerija se prostire na 11.000 metara kvadratnih, opremljena je sa dva destilatora od 1.000 litara, hrastovim buradima i sudovima za odležavanje sa projektovanim kapacitetom do pet miliona litara vrhunskog pića godišnje. Deo tajne svakako leži i u njihovom voćnjaku koji se prostire na preko 80 hektara plodne zemlje u reonu jezera Palić, na kom se uzgajaju samo odabrane sorte voća.

Baraba rakije iz destilerije Podrum Palić

Stoga ne iznenađuje da Baraba Lozovača već na prvi gutljaj očarava moćnom i snažnom aromom. Međutim, ona je vrlo pitka i balansirana. Baraba Lozovača napravljena od probranih grozdova iz sopstvenih vinograda. Njene snažne voćne, cvetne i herbalne note odlično će se uklapaju uz suhomesnato predjelo.

Baraba Vilijamovka poseduje plemenit karakter, dobijen od aromatičnih kruški sorti vilijams i predlog je da se služi i kao aperitiv i kao dižestiv.

Baraba Kajsija pleni pažnju jer se kroz njen ukus prožimaju eterične esencije voća, ona je fina, suptilna i nežna, ali aromatski vrlo kompleksna.

Baraba Šljiva čuva se u buradima od fine hrastovine, u kojima poprima karakter vrhunkog spirita. Ovu rakiju – Baraba Šljivu svakako služite na sobnoj temperaturi, na kraju obroka.

Baraba Dunja poseduje svežu i jaku aromu, interesantno je opora i kod nje se  već pri sipanju oseti izrazito postojan miris, koji dugo ostaje u nozdrvama i na nepcima, te u dugoj i intenzivnoj završnici.

Vinjak iz destilerije Podrum Palić

I kao kruna koja zaokružuje celokupan rad destilerije jeste vinjak iz Podruma Palić, pažljivo odabran blend vinskih destilata od najfinijih sorti belog grožđa iz palićkog regiona, odležalih najmanje tri do pet godina u buradima od francuskog hrasta. Punog je ukusa, sa notom karamele, kandirane kore pomorandže, crvenog bobičastog voća i cimeta, uz naznake hrasta i mrvljenog bibera. Preporuka je da se servira nakon jela, u širokoj čaši bez leda i na sobnoj temperaturi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu