Destilerija Benišek-Veselinović godišnje proizvede 30 000 litara rakije od kruške, dunje, kajsije, šljive, grožđa, kao i specijalni liker Orahovac, konjak Specijal i specijalnu rakiju Bermeticu
Destilerija i vinarija Benišek-Veselinović nalazi se u Sremskim Karlovcima. Otvorena je 2001. godine i s početka poslovanja proizvodili su isključivo vino. Međutim, 2010. godine vlasnici vinarije Mario Benišek i Mirko Veselinović osnivaju zadrugu dve porodice rešeni da uz vina počnu da proizvode i rakiju. Poznati vinar i vinogradar, Mario Benišek predstavlja već četvrtu generaciju porodice Benišek koja proizvodi vino, a čuven je po tome što je još davne 1997. godine vratio Bermet na vinske karte Sremskih Karlovaca.
Vinarija i destilerija
Destilerija i vinarija Benišek-Veselinović poseduje sopstvene zasade vinograde i sopstvene voćnjake na brežuljcima oko Sremskih Karlovaca, i to na potezima Krstuševina i Raša. Ova karlovačka destilerija godišnje proizvede 30 000 litara rakije od kruške, dunje, kajsije, šljive, grožđa, kao i specijalni liker Orahovac, konjak Specijal i specijalnu rakiju Bermeticu.
Bermetica
Rakija Bermetica dobija se destilacijom komine tokom proizvodnje specijalnog aromatizovanog oplemenjenog vina Bermet. Ova destilerija jedini je proizvođač rakije Bermetice u Srbiji.
Rakija od dunje
Rakija od dunje je proizvedena od probranih plodova dunje. Zlatno žute je boje sa izraženim voćnim ukusom i mirisom. Odležava u hrastovim buradima, izuzetno je pitka, a služi se kao aperitiv i kao dižestiv.
Rakija od kajsije
Pravi se na tradicionalni način od probranih plodova kajsije. Ima pun ukus, nežne arome kajsije i izražen voćni miris. Služi se ohlađena ili na podrumskoj temperaturi i kao aperitiv i kao dižestiv.
Rakija od kruške kaluđerke
Reč je o voćnoj prepečenici proizvedenoj na tradicionalni način od probranih plodova kruške kaluđerke. Ova rakija dobitnik je zlatne medalje Novosadskog sajma. Poseduje specifičnu voćnu aromu kruške kaluđerke, a služi se i kao aperitiv i kao dižestiv.
Orahovac
Orahovac je specijalna rakija sa dodatkom zelenog oraha. Proizvodi se po domaćoj recepturi, a pored mirisa i ukusa zelenog oraha, ova rakija ima kompleksne arome cimeta, vanile, citrusa i anisa, koje joj daju izuzetan ukus. Najbolje se slaže kad je ledeno hladna i kada se posluži uz domaću crnu kafu.