SPIRIT STYLE FESTIVAL PREDSTAVLJA Boužova rakija

Boužova

Da proizvode premium proizvode potvrđuje i činjenica da je prošle godine Boužova Vilijamovka bila apsolutni je šampion pete po redu međunarodne Čuruške rakijade

Na ovogodišnjem Spirit Style festivalu luksuznih rakija pravo osveženje biće i mlada urbana novosadska destilerija, koja potpisuje Boužove rakije. Ova destilerija postoji tek tri godine, ali je već prepoznata od publike novosadskih i pojedinih beogradskih klubova i to kao destilerija koja na tržište plasira interesantne voćne rakije veoma tipičnih elegantnih, ali i robusnih nota.

Boužova rakija u koktelima

Ova kraft destilerija je pozata po brendu Boužova rakija, a u svom proizvodnom programu imaju nekoliko etiketa, rakiju od šljive, dunje, jabuke, kajsije, vilijamovke i kruške. Njihov projektovani proizvodni kapacitet je do deset hiljada litara rakije na godišnjm nivou, gde za njenu proizvodnju isključivo koriste voće od proverenih proizvođača iz Banata, Srema i Bačke. Poznati su i po tome što se ovi spiriti sve češće koriste u u koktelima koji su vrlo popularni kod mlađe i urbane generacije. Inače, da proizvode kvalitetne i premium proizvode potvrđuje i činjenica da je prošle godine Boužova rakija Vilijamovka bila apsolutni je šampion  pete po redu međunarodne Čuruške rakijade.

Vilijamovka proglašena ajkulom

Naime, njihova Rakija Vilijamovka dobila je čak 19,77 bodova i time je proglašena apsolutnim šampionom među rakijama i to u veoma jakoj međunarodnoj konkurenciji. Boužova Vilijamovka se proizvodi isključivo od konzumne i prve klase sorte kruške vilijams, koja prvo sazrevanje ima u hladnjači, a drugo na otvorenom. Kruške pažljivo brane u punoj zrelosti bile su osnov su za dobijanje vrhunske premium rakije, raskošnog mirisa i dugotrajnog ukusa. Ona se služi kao aperitiv ili dižestiv, a servira se rashlađena na temperaturi od 10-13°C.

Boužova Dunja

Od ostalih Boužovih rakija vrlo je interesantna i kajsija, koja prolazi trostruku destilaciju s upotrebom deflegmatora. Zato ova rakija ima cvetni miris i punu aromu. Naravno, veoma su ponosni i na Boužovu Dunju, koja se dobija destilacijom leskovačke i u malom procentu vranjske dunje. Ona poseduje pun ukus dunje, dok je završnica duga i pomalo opora.

Rakija od kruške za hedoniste

Takođe tu je i Boužova Šljiva Bariqque, stara tri godine, koja je dobijena od najkvalitetnijih plodova domaćih sorti šljiva crvena ranka i čačanska rodna. Nakon destilacije ona odležava u najkvalitetnijem srpskom hrastu i tu dobija boju ćilibara, te ukus i aromu potpuno zrele šljive i fine vanila. U ponudi imaju i tri rakije od kruške – prva se proizvodi od sorte kruške abate fetel, druga od sorte conferance, a treća od italijanske sorte butira.

Boužova Jabuka

U svom proizvodnom programu imaju i rakiju Boužova Jabuka, koja se proizvodi od miksa sorti crveni i zlatni delišes. Ova interesantna mešavina, ne baš tipičnih sorti jabuka za kreiranje rakija, kao krajnji proizvod ima rakiju punog voćnog i jabučastog ukusa, mirisa i aroma.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu