RAKIJA Zarić Vilijamovka

Nirvana Zaric

Nirvana iz destilerije Zarić je vrhunska domaća rakija od kruške vilijamovke, kristalno providne boje, nežna i suptilna i na mirisu i na ukusu

Rakija spada u grupu žestokih alkoholnih pića, a u Srbiju su je doneli Turci tokom 15. veka i do danas je ostala utkana u tradiciju našeg naroda.

Najpopularnije je piće na našim prostorima, a po osobinama slična je votki i brendiju, dok stručnjaci smatraju da kvalitetom može da parira viskiju.

Zahvaljujući ovom piću 18. vek dobio je naziv „rakijski vek” jer se po prvi put u Srbiji rakija konzumirala više od vina.

Rakija porodice Zarić

Ta tradicija je ostala do danas i zato na tržištu posluje veliki broj destilerija – proizvođača rakije, a jedan od njih je i destilerija Zarić iz Kosjerića.

Nastala je na temeljima tradicije nekadašnje čuvene destilerije Povlen.

Poznavaoce dobre kapljice ne treba posebno upoznavati sa ovim brendom jer u ponudi ponudi imaju 13 rakija vrhunskog kvaliteta.

Jedna od mnogobrojinh je i domaća rakija Nirvana, redestilovana rakija od kruške vilijamovke. Stopostotna sirovina je domaća kruška sorte Williams, bez dodataka pojačivača mirisa i ukusa. Odležala je najmanje dve godine u prohromskim sudovima.

Rakija kristalne boje

Rakija Vilijamovka iz destilerije Zarić ima kristalno providnu boju i izuzetno je finog mirisa karakterističnog za ovu sortu kruške. Aroma je dopadljiva, voćna i dugotrajna, a dok se pije oseti se pun i fin ukus kruške. Nije agresivna, već nežna i suptilna i na mirisu i na ukusu.

Rakija Nirvana osvojila je veliku zlatnu medalju na takmičenju “Concours Mondial de Bruxelles Spirits Selection” i nalazi se među najboljim rakijama sveta.

 

Stil Rakija Vilijamovka

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 12 – 15 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu