RAKIJA Zarić Vilijamovka

Nirvana Zaric

Nirvana iz destilerije Zarić je vrhunska domaća rakija od kruške vilijamovke, kristalno providne boje, nežna i suptilna i na mirisu i na ukusu

Rakija spada u grupu žestokih alkoholnih pića, a u Srbiju su je doneli Turci tokom 15. veka i do danas je ostala utkana u tradiciju našeg naroda.

Najpopularnije je piće na našim prostorima, a po osobinama slična je votki i brendiju, dok stručnjaci smatraju da kvalitetom može da parira viskiju.

Zahvaljujući ovom piću 18. vek dobio je naziv „rakijski vek” jer se po prvi put u Srbiji rakija konzumirala više od vina.

Rakija porodice Zarić

Ta tradicija je ostala do danas i zato na tržištu posluje veliki broj destilerija – proizvođača rakije, a jedan od njih je i destilerija Zarić iz Kosjerića.

Nastala je na temeljima tradicije nekadašnje čuvene destilerije Povlen.

Poznavaoce dobre kapljice ne treba posebno upoznavati sa ovim brendom jer u ponudi ponudi imaju 13 rakija vrhunskog kvaliteta.

Jedna od mnogobrojinh je i domaća rakija Nirvana, redestilovana rakija od kruške vilijamovke. Stopostotna sirovina je domaća kruška sorte Williams, bez dodataka pojačivača mirisa i ukusa. Odležala je najmanje dve godine u prohromskim sudovima.

Rakija kristalne boje

Rakija Vilijamovka iz destilerije Zarić ima kristalno providnu boju i izuzetno je finog mirisa karakterističnog za ovu sortu kruške. Aroma je dopadljiva, voćna i dugotrajna, a dok se pije oseti se pun i fin ukus kruške. Nije agresivna, već nežna i suptilna i na mirisu i na ukusu.

Rakija Nirvana osvojila je veliku zlatnu medalju na takmičenju “Concours Mondial de Bruxelles Spirits Selection” i nalazi se među najboljim rakijama sveta.

 

Stil Rakija Vilijamovka

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 12 – 15 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

VISKI The Matsui

VISKI The Matsui

Viski The Matsui Single Malt Mizunara Cask odležava u bačvama od japanskog drveta Mizunara i zato ima specifičan orijentalan ukus

Belobog kajsija

RAKIJA Belobog kajsija

Rakija Belobog kajsija je delikatesna rakija od kajsije, koja je destilovana na ručno iskovanom bakarnom kazanu Kada se ukrste dva

nikka viski

VISKI Nikka from the Barrel

Decembar je mesec slava, mesec kada svodimo račune i planiramo iduću godinu, prvi mesec zime, ali i mesec kojim završavamo jednu i ulazimo u drugu godinu. Takođe, decembar je i mesec kada čekamo Novu godinu, te mesec koji svi smatramo na neki način posebnim i uzvišenim.

Gin monkey 47

DŽIN Monkey 47

Džin Monkey 47 izvanredne je kompleksnosti, jer sadrži selekciju 47 biljaka Džin se dobija destilacijom klekinih bobica. One se mešaju

RAKIJA Ponuda u restoranima

RAKIJA Ponuda u restoranima

Rakija je često piće na našim stolovima, a mi smo istraživali kakva je ponuda rakije u restoranima Generalno gledano rakija,

RAKIJA Big Plum Gold

RAKIJA Big Plum Gold

Rаkijа Big Plum Gold je šljiva prepečenica, oplemenjena sa komadićima jestivog zlata U Srbiji se preferiraju voćne rakije. Najčešće od

VOTKA Windspiel Barrel

Votka Windspiel Barrel Potato Premium proizvodi se od specijalne sorte krompira i zato ima blago zemljani ukus Želite tamniji ten. Možda glasniji smeh, duže dane

TEKILA Sauza Gold

Tekila Sauza Gold smatra se pionirskom tekilom i ulaznicom u svet tekile Tekila je piće koje rasplamsava strast. Od nje ključa krv – Podjednako kod

VISKI Dalmore 12

Viski Dalmore 12 je elegantan škotski viski, u kojem dominira ukus šerija pomešan sa suvim voće Viski spada u destilovana alkoholna pića. Nastaje fermentacijom ječma

BRENDI Badel Prima

Brendi Badel Prima je najpoznatije piće fabrike Badel 1862 i kao takav i dalje je popularan kao i pre 40 godina U Jugoslaviji je bilo

RAKIJA Vožd Barrique

Rakija Vožd Barrique je rakija od kajsije, s vrlo izraženim sortnim mirisom Barik je moda ili stil rakije? Mnogi će reći i jedno i drugo.

DŽIN Perun Mint

Džin Perun Mint je šumskog, citrusnog i biljnog ukusa, a zahvaljujući svojoj aromi savršeno se uklapa sa koktelima Nekim ljudima ne prija džin tonik. I