RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Samar

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski život

Tradicionalna domaća rakija od šljive jedno je od najprodavanijih alkoholnih pića u svetu. Odmah za njom slede i spiriti od dunje, kajsije i kruške, a koji je proizvode na svima dobro poznat i tradicionalan način. Upravo zbog toga se do nedavno  smatralo da je rakija pogodna isključivo za pripadnike starije generacije. Međutim, 21. vek donosi revoluciju na polju srpskih spirita, a posebno od kada se na tržištu pojavila sasvim nova verzija rakije, te je srpski nacionalni brend podignut na mnogo viši nivo. Zato ne treba da čudi što je mladi i urbani konzumenti sve češće poručuju u elitnim klubovima i barovima.

Šamar koji miluje

Naime, reč je o rakiji brenda Šamar koja je prepoznatljiva po pitkosti i prijatnoj aromi – dok se ispija, ona naprosto klizi kroz grlo i „miluje“ ga. Jednom rečju, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski život. Po prvi put jedna rakija u sebi kombinuje tajnu dozu dve vrste voća, gde je osnova šljiva koja je lagano „ošamarena“ notom dunje. Ova premium rakija stvorena je sa jednom svrhom, a to je da pruži nezapamćeno iskustvo užitka. Svega ovog ne bi bilo da svoje umešne prste nije umešao Mileta Manović, master distiler, koji je i usavršio tajni recept Šamara. Manovićevo bogato međunarodno iskustvo u nekim od najprestižnijih evropskih destilerija omogućava mu da kombinuje nasleđe i tradiciju rakije, sa savremenom tehnologijom proizvodnje.

Drugačija i urbana

Ovaj šarmantni premium proizvod razvila kompanija G3 Spirits, vodeća distributerska kuća u regionu, a to je ujedno i njihov prvi lični proizvod koji su lansirali na srpsko tržište. Pri stvaranju brenda osnovna zamisao je bila ta da ovo piće učine drugačijim, ali i urbanijim od svih domaćih spirita kakve danas imamo na tržištu. Šamar je prepoznatljiv i po tome što se rakiji od šljive dodaje dunja i baš u tom sudaru aroma i leži tajna. Šamar se dobija se mešavinom destilata šljive i to od sorti ranka, valjevska rumenka, požegača i čačanska rodna, uz pažljivi dodatak tri odsto destilata dunje. Valjalo bi napomenuti kako su svi sastojci 100% prirodni. Nakon destilacije, šljiva pre kupažiranja odležava tri, dok dunja pet godina. Zbog ove specijalne kupaže, koja se primenjuje kod mešanja viskija, dobila se rakija nove dimenzije i nežnog i pitkog karaktera, koja predstavlja inovaciju u svim aspektima.

Dunja voli šljivu

Inače, rakija Šamar je kompleksno alkoholno piće, napravljeno mešanjem različitih vrsta rakija od šljive i dunje kako bi se stvorio drugačiji i autentičan profil ukusa. Kvalitet i konzistentnost ukusa najvažnije su osobine, a i sazrevanje je važan aspekt, jer rakija od šljive uvek sazreva u hrastovim buradima, što joj daje specifičnu boju i aromu, ali nije najvažnija komponenta. Kvalitet voća je najvažniji aspekt za postizanje konzistentnog i uravnoteženog profila ukusa i zato njihova opredeljenost ostaje posvećenja pružanju najvišeg stepena kvaliteta. Stoga, ništa čudno što brend Šamar sada već uveliko dominira na domaćoj rakijskoj sceni. U ambalaži modernog dizajna, ona omogućava i nove savremene načine konzumacije, što znači da može da se pije čista ili sa ledom, u miksu ili u koktelima.

Odličan saveznik u noćnim klubovima

Rakija Šamar je odličan saveznik u opuštanju za sve savremene prilike u noćnim klubovima i barovima. Sem za noćnu, rakija Šamar je idealna i za dnevnu varijantu pijuckanja. Zbog svojih osobina, nastupa i kvaliteta, možda nije pretenciozno reći da je Šamar već sada nadmašio konkurenciju, ali pojedine brendove konjaka i viskija. Zapravo, Šamar ne samo što je važan strateški cilj i dostignuće u istoriji ove kompanije, već predstavlja otelotvorenje svega što kompanija G3 Spirits i njen tim predstavljaju, a to su inovacija, izvrsnost i kvalitet.

Uživajte u rakiji na drugačiji način

Ukoliko želite da sva vaša čula uživaju, preporuka je da probate rakiju na sasvim drugačiji način. Naime,kako biste uživali u Šamaru, potrebno vam je 0.7 l ove premium rakije koju ćete poslužiti rashlađenu, i u njoj uživajti sa dobrim društvom.

Ukoliko više preferirate mikseve možete da pomešate 40 ml Šamara, 15 ml sveže ceđenog soka od limuna i 100 ml Thomas Henry Ginger Ale. Direktno sipajte sastojke u čašu i promešajte. Ovaj miks sipajte u Long drink ili duplu tumbler čašu i ukrasite sušenom kriškom limuna.

Za dame koje uživaju u koktelima, predstavljamo Šamar Sour koji se dobija mućkanjem u šejkeru, nakon čega se sve to dva puta procedi. Za ovaj recept vam treba 50 ml Šamara, 25 ml sveže ceđenog soka od limuna, 15 ml šećernog sirupa (1:1) i 20 ml belanaca (opciono). Nakon mućkanja u šejkeru, poslužiti u duploj viski tumbler čaši i ukrasiti korom limuna.

Šamar priprema preporuke

Inače, za one koji vole da eksperimentišu u pripremi je i brošura sa svim preporukama za način konzumacije rakije Šamar. Brošura će biti namenjena i barmenima koji će moći da podele svoje novo iskustvo i umeće sa konzumentima širom Srbije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu

Pratite nas

Poslednje objavljeno

Ostanite u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter

Obećavamo da Vam nećemo zatrpavati inbox nevažnim informacijama.