RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Samar

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski život

Tradicionalna domaća rakija od šljive jedno je od najprodavanijih alkoholnih pića u svetu. Odmah za njom slede i spiriti od dunje, kajsije i kruške, a koji je proizvode na svima dobro poznat i tradicionalan način. Upravo zbog toga se do nedavno  smatralo da je rakija pogodna isključivo za pripadnike starije generacije. Međutim, 21. vek donosi revoluciju na polju srpskih spirita, a posebno od kada se na tržištu pojavila sasvim nova verzija rakije, te je srpski nacionalni brend podignut na mnogo viši nivo. Zato ne treba da čudi što je mladi i urbani konzumenti sve češće poručuju u elitnim klubovima i barovima.

Šamar koji miluje

Naime, reč je o rakiji brenda Šamar koja je prepoznatljiva po pitkosti i prijatnoj aromi – dok se ispija, ona naprosto klizi kroz grlo i „miluje“ ga. Jednom rečju, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski život. Po prvi put jedna rakija u sebi kombinuje tajnu dozu dve vrste voća, gde je osnova šljiva koja je lagano „ošamarena“ notom dunje. Ova premium rakija stvorena je sa jednom svrhom, a to je da pruži nezapamćeno iskustvo užitka. Svega ovog ne bi bilo da svoje umešne prste nije umešao Mileta Manović, master distiler, koji je i usavršio tajni recept Šamara. Manovićevo bogato međunarodno iskustvo u nekim od najprestižnijih evropskih destilerija omogućava mu da kombinuje nasleđe i tradiciju rakije, sa savremenom tehnologijom proizvodnje.

Drugačija i urbana

Ovaj šarmantni premium proizvod razvila kompanija G3 Spirits, vodeća distributerska kuća u regionu, a to je ujedno i njihov prvi lični proizvod koji su lansirali na srpsko tržište. Pri stvaranju brenda osnovna zamisao je bila ta da ovo piće učine drugačijim, ali i urbanijim od svih domaćih spirita kakve danas imamo na tržištu. Šamar je prepoznatljiv i po tome što se rakiji od šljive dodaje dunja i baš u tom sudaru aroma i leži tajna. Šamar se dobija se mešavinom destilata šljive i to od sorti ranka, valjevska rumenka, požegača i čačanska rodna, uz pažljivi dodatak tri odsto destilata dunje. Valjalo bi napomenuti kako su svi sastojci 100% prirodni. Nakon destilacije, šljiva pre kupažiranja odležava tri, dok dunja pet godina. Zbog ove specijalne kupaže, koja se primenjuje kod mešanja viskija, dobila se rakija nove dimenzije i nežnog i pitkog karaktera, koja predstavlja inovaciju u svim aspektima.

Dunja voli šljivu

Inače, rakija Šamar je kompleksno alkoholno piće, napravljeno mešanjem različitih vrsta rakija od šljive i dunje kako bi se stvorio drugačiji i autentičan profil ukusa. Kvalitet i konzistentnost ukusa najvažnije su osobine, a i sazrevanje je važan aspekt, jer rakija od šljive uvek sazreva u hrastovim buradima, što joj daje specifičnu boju i aromu, ali nije najvažnija komponenta. Kvalitet voća je najvažniji aspekt za postizanje konzistentnog i uravnoteženog profila ukusa i zato njihova opredeljenost ostaje posvećenja pružanju najvišeg stepena kvaliteta. Stoga, ništa čudno što brend Šamar sada već uveliko dominira na domaćoj rakijskoj sceni. U ambalaži modernog dizajna, ona omogućava i nove savremene načine konzumacije, što znači da može da se pije čista ili sa ledom, u miksu ili u koktelima.

Odličan saveznik u noćnim klubovima

Rakija Šamar je odličan saveznik u opuštanju za sve savremene prilike u noćnim klubovima i barovima. Sem za noćnu, rakija Šamar je idealna i za dnevnu varijantu pijuckanja. Zbog svojih osobina, nastupa i kvaliteta, možda nije pretenciozno reći da je Šamar već sada nadmašio konkurenciju, ali pojedine brendove konjaka i viskija. Zapravo, Šamar ne samo što je važan strateški cilj i dostignuće u istoriji ove kompanije, već predstavlja otelotvorenje svega što kompanija G3 Spirits i njen tim predstavljaju, a to su inovacija, izvrsnost i kvalitet.

Uživajte u rakiji na drugačiji način

Ukoliko želite da sva vaša čula uživaju, preporuka je da probate rakiju na sasvim drugačiji način. Naime,kako biste uživali u Šamaru, potrebno vam je 0.7 l ove premium rakije koju ćete poslužiti rashlađenu, i u njoj uživajti sa dobrim društvom.

Ukoliko više preferirate mikseve možete da pomešate 40 ml Šamara, 15 ml sveže ceđenog soka od limuna i 100 ml Thomas Henry Ginger Ale. Direktno sipajte sastojke u čašu i promešajte. Ovaj miks sipajte u Long drink ili duplu tumbler čašu i ukrasite sušenom kriškom limuna.

Za dame koje uživaju u koktelima, predstavljamo Šamar Sour koji se dobija mućkanjem u šejkeru, nakon čega se sve to dva puta procedi. Za ovaj recept vam treba 50 ml Šamara, 25 ml sveže ceđenog soka od limuna, 15 ml šećernog sirupa (1:1) i 20 ml belanaca (opciono). Nakon mućkanja u šejkeru, poslužiti u duploj viski tumbler čaši i ukrasiti korom limuna.

Šamar priprema preporuke

Inače, za one koji vole da eksperimentišu u pripremi je i brošura sa svim preporukama za način konzumacije rakije Šamar. Brošura će biti namenjena i barmenima koji će moći da podele svoje novo iskustvo i umeće sa konzumentima širom Srbije.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

VOTKA Van Gogh Acai-Blueberry

VOTKA Van Gogh Acai-Blueberry

Votka Van Gogh Acai-Blueberry pravi je izbor za vrele dane  Votka je popularno alkoholno piće koje se dobija destilacijom krompira

Konjak bisquit XO

KONJAK Bisquit XO

Konjak Bisquit XO mešavina je destilata starih između 25 i 30 godina Konjak je dobio naziv po malom istoimenom gradiću.

Votka Smirnoff Orange

VOTKA Smirnoff Orange

Votka Smirnoff Orange sinonim je za odličnu votku, dobar provod i nezaboravno iskustvo Votka je žestoko alkoholno piće neutralnog ukusa.

Dzin GMG dry

DŽIN GMG Dry

Džin GMG Dry je pobrao simpatije širom sveta, a najbolje se slaže sa hladnim tonikom Ljudi ili vole džin ili

SAZNAJTE Kako da prepoznate dobar viski

Vekovima su destilerije učile kako drvo utiče na ukus viskija i zadnjih decenija je primetno  da su savladale umetnost igranja sa različitim tipovima i veličinama

RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski