RAKIJA Premier Šljiva

Premier Šljiva

Rakija Premier Šljiva spravljena je od sorte požegače i jedna je od najboljih rakija od šljive na srpskom tržištu

Srbija je je jedan od najvećih proizvođača šljive u svetu, a čak 80 odsto njenih plodova koristi se za preradu, odnosno proizvodnju rakije. Ovim podatkom može malo koja zemlja u svetu da se pohvali i zato ne treba da čudi što nećemo pogrešiti ako kažemo da skoro svaka destilerija u Srbiji proizvodi rakiju od šljive. Osim toga naša zemlja ima i dugu tradiciju proizvodnje rakije od šljive, te po ovom pitanju stajemo rame uz rame sa državama poput Francuske, Irske i Škotske.

Rakija iz destilerije Premier

Međutim problem je u tome što Srbija danas poprilično zaostaje u kvalitetu destilata za ovim zemljama, a razlog za to je što u državi ne postoji standardizovana proizvodnja jakih alkoholnih pića. Međutim, nekoliko proizvođača rakija u zemlji ima vrhunske destilate, jer strogo poštuje ovu standardizaciju. Jedna od njih je i novosadska Promont destilerija koja postoji 11 godina, a koja posluje pod okriljem kompanije Promont Group, koja je osnovana davne 1958. godine. U svom portfoliju imaju nekoliko vrsta voćnih rakija pod brendom Premier, a jedna od njih je i rakija Premier Šljiva.

Rakija od šljive

Rakija Premier Šljiva je proizvod koji se dobija strogo kontrolisanom fermentacijom i destilacijom voćne komine šljive sorte požegače. Kao polazna sirovina za proizvodnju ove rakije, biraju se su najkvalitetniji, ali i potpuno zreli plodovi voća šljive, koji se nabavljaju uvek od istih proizvođača.

Premier Šljiva

Rakija Premier Šljiva nakon završene destilacije, u cilju harmonizacije destilata, odležava u tankovima od inoxa 24 meseca. Zato ova rakija ima finu citrusnu notu i blagu završnicu, u kojoj dominira ukus šljive požegače. Ako bi hteli ovu rakiju da predstavimo u jednoj rečenici, to bi izgledalo ovako – Reč je o rakiji lagane arome, finog balansa i duge izrazito voće završnice.

Rakija Premier Šljiva servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Voćna rakija

Alkohol 42%

Temperatura serviranja 18°C

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu