RAKIJA Imperian

RAKIJA Imperian

Rakija prepečenica Imperian ekskluzivna je rakija od šljive, koja odležava najmanje tri godine u hrastovom buretu

Rakija se smatra nacionalnim pićem južnih Slovena. U Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Severnoj Makedoniji najpoznatiji proizvod je rakija od šljive.

Rakija prepečenica

Mnogi proizvode i rakiju prepečenicu, a reč je o dvostruko destilovanoj rakiji, u kojoj sadržaj alkohola nekad prelazi i 60 odsto. Prepečenicu proizvodi i AS Group, privatna kompanija, koja je osnovana na tradiciji porodice Stošović, koja je oduvek gajila poseban odnos prema šljivi i rakiji od ovog voća. Destilerija se nalazi u čistom i ekološkom predelu, u čijem se okruženju nalaze zasadi kvalitetnih voćnjaka.

Prepečenica porodice Stošović

Njihovi proizvodi se pripremaju i sazrevaju prema tradicionalnim receptima za destilaciju, koji su kasnije pretočeni kroz savremenu tehnologiju. Destilerija se nalazi u Igrošu i predstavlja najnovija tehnička i tehnološka rešenja. U skladu sa tradicijom, sazrevanje i odležavanje rakije odvija se podrumu u hrastovim buradima.

Imperian prepečenica

Rakija Imperian prepečenica je rakija nastala od tradicionalnih sorti šljiva, odstarnjivanjem koštica i kontrolisanim postupkom dvostruke destilacije. Ovu rakiju  karakteriše punoća ukusa i sačuvana aroma, koja se dodatno oplemenjuje uz višegodišnje odležavanje u hrastovim barik buradima. Zato ova rakija poseduje prijatne vanilinske tonove, kao i miris zrelih plodova šljiva. Rakija Imperian nosilac je velikih priznanja kao što je Zlatna plaketa na Međunardnom sajmu ocenjivanja u Ljubljani, višestruki osvajač Zlatnih medalja na Novosadskom sajmu, kao i Zlatne zvezde na “Superior Taste Award” ITQI u Briselu. Preporučuje se kao aperitivno piće uz tradicionalne srpske specijalite, ali i kao dižestivno piće. Puni se i pakuje u dve vrste flaša, kao lux pakovanje i ekonomik pakovanje.

Rakija Imperian servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Prepečenica

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 18°C 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu