RAKIJA Grappa Candolini Riserva

Grappa Candolini Riserva

Rakija Grappa Candolini Riserva je vrhunska rakija od grožđa, koja spada u premium proizvode i dostupna je u Srbiji

Srbija je poznata po proizvodnji rakije, a rakija od šljive – šljivovica je ponos Srbije i nema destilerije koja je ne proizvodi, te se posebno ponosi s njom. Za rakijom od šljive ne zaostaje ni rakija od grožđa – lozovača, čuvena rakija koja se dobija destilacijom najfinijih sorti grožđa. Međutim i druge države proizvode kvalitetnu i premium rakiju, a jedna od njih je i Italija.

Čuvena italijanska rakija

Italija je posebno poznata po rakiji od grožđa – grappa. Jedna od poznatijih italijanskih rakija je rakija Grappa Candolini Riserva, koja je nastala na osnovu selekcije italijanskih sorti grožđa. Ovaj premium destilat nastaje od jedinstvene loze, zbog čega rakija Grappa Candolini Riserva spada u premium proizvode. Regija u okolini Bassano del Grappa je vekovima najpoznatije italijansko sedište porodičnih destilerija za proizvodnju rakije od grožđa. I to zahvaljujući svežoj i bistro – kristalnoj čistoj vodi, koja dolazi s izvora, sa obližnje planine Monte Grappa, a koju sve destilerije koriste pri destilaciji grožđa. Reč je o glatkoj i elegantnoj rakiji od grožđa, koja je omiljena među Italijanima, odakle grappa i potiče, a sve je popularnija među konzumentima širom sveta.

Najpoznatija rakija u svetu

Naime, davne 1887. godine započeta je proizvodnja u destileriji Fernet Branca, koja je danas  specijalizovana za proizvodnju žestokih alkoholnih pića i likera i njihovu distribuciju u preko 160 zemalja širom sveta. Destileriju je osnovao Bernandino Branca 1845. godine u Milanu i ona je oduvek bila u vlasništvu Branca familije. Reč je o firmi koja je bila pionir u proizvodnji gorkog likera, pravljenog od različitih vrsta biljaka iz celog sveta.

Grappa Candolini Riserva

Rakija Grappa Candolini Riserva namenjena je istinskim ljubiteljima intenzivnih i zrelih ukusa. Rakija Grappa Candolini Riserva stari više od 18 meseci u hrastovim buradima i zato ima boju ambera i vrlo prefinjenu aromu. Ova rakija već na mirisu pleni, u ukusu se javljaju fine note zrelog grožđa, dok je završnica duga i intenzivno-elegantna.

Servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Rakija od grožđa

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  18°C

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Manastir Kovilj Dunja

RAKIJA Manastir Kovilj Dunja

Rakija Manastir Kovilj Dunja čuva se minimun tri godine i odležava u manastirskom podrumu Rakija je tradicionalni srpski proizvod. Pije

TEKILA Sauza Gold

TEKILA Sauza Gold

Tekila Sauza Gold smatra se pionirskom tekilom i ulaznicom u svet tekile Tekila je piće koje rasplamsava strast. Od nje

Jura 12 YO

VISKI Jura 12 YO

Viski Jura 12 YO je klasični reprezent škotskih premium single malt viskija i sigurno pravi izbor, ukoliko ste fan viskija

Gorda Kajsija

RAKIJA Gorda Kajsija

Rakija Gorda Kajsija je jedna od najbolje kreiranih srpskih rakija od kajsije Rakija se proizvodi od raznog voća, a najčešće

barmeni, spiriti, kokteli

BARMENS Kako poslužiti koktel

Jedan od lidera u HoReCa edukaciji barmena i predsednik udruženja BarmeNS Ranko Spasojević, koji je iznedrio na stotine odličnih barmena, kaže da je edukacija veoma bitna jer se praktično svakodnevno menjaju navike konzumenata i stalno se na tržištu pojavljuju nova pića.

Nirvana Zaric

RAKIJA Zarić Vilijamovka

Nirvana iz destilerije Zarić je vrhunska domaća rakija od kruške vilijamovke, kristalno providne boje, nežna i suptilna i na mirisu

SAZNAJTE Kako da prepoznate dobar viski

Vekovima su destilerije učile kako drvo utiče na ukus viskija i zadnjih decenija je primetno  da su savladale umetnost igranja sa različitim tipovima i veličinama

RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski