RAKIJA Grappa Candolini Riserva

Grappa Candolini Riserva

Rakija Grappa Candolini Riserva je vrhunska rakija od grožđa, koja spada u premium proizvode i dostupna je u Srbiji

Srbija je poznata po proizvodnji rakije, a rakija od šljive – šljivovica je ponos Srbije i nema destilerije koja je ne proizvodi, te se posebno ponosi s njom. Za rakijom od šljive ne zaostaje ni rakija od grožđa – lozovača, čuvena rakija koja se dobija destilacijom najfinijih sorti grožđa. Međutim i druge države proizvode kvalitetnu i premium rakiju, a jedna od njih je i Italija.

Čuvena italijanska rakija

Italija je posebno poznata po rakiji od grožđa – grappa. Jedna od poznatijih italijanskih rakija je rakija Grappa Candolini Riserva, koja je nastala na osnovu selekcije italijanskih sorti grožđa. Ovaj premium destilat nastaje od jedinstvene loze, zbog čega rakija Grappa Candolini Riserva spada u premium proizvode. Regija u okolini Bassano del Grappa je vekovima najpoznatije italijansko sedište porodičnih destilerija za proizvodnju rakije od grožđa. I to zahvaljujući svežoj i bistro – kristalnoj čistoj vodi, koja dolazi s izvora, sa obližnje planine Monte Grappa, a koju sve destilerije koriste pri destilaciji grožđa. Reč je o glatkoj i elegantnoj rakiji od grožđa, koja je omiljena među Italijanima, odakle grappa i potiče, a sve je popularnija među konzumentima širom sveta.

Najpoznatija rakija u svetu

Naime, davne 1887. godine započeta je proizvodnja u destileriji Fernet Branca, koja je danas  specijalizovana za proizvodnju žestokih alkoholnih pića i likera i njihovu distribuciju u preko 160 zemalja širom sveta. Destileriju je osnovao Bernandino Branca 1845. godine u Milanu i ona je oduvek bila u vlasništvu Branca familije. Reč je o firmi koja je bila pionir u proizvodnji gorkog likera, pravljenog od različitih vrsta biljaka iz celog sveta.

Grappa Candolini Riserva

Rakija Grappa Candolini Riserva namenjena je istinskim ljubiteljima intenzivnih i zrelih ukusa. Rakija Grappa Candolini Riserva stari više od 18 meseci u hrastovim buradima i zato ima boju ambera i vrlo prefinjenu aromu. Ova rakija već na mirisu pleni, u ukusu se javljaju fine note zrelog grožđa, dok je završnica duga i intenzivno-elegantna.

Servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Rakija od grožđa

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  18°C

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu