Spirit Style

RAKIJA Gorda Kajsija

Gorda Kajsija

Rakija Gorda Kajsija je jedna od najbolje kreiranih srpskih rakija od kajsije

Rakija se proizvodi od raznog voća, a najčešće od šljive, kajsije, kruške, jabuke,  dunje, grožđa, kupine, maline, ali sve češće i od smokve. Koristi se i u pripremi likera poput višnjevače, orahovače, i medovače. Po svojim osobinama slična je votki i brendiju, a mnogi smatraju da određene vrste rakija mogu da pariraju vrhunskom viskiju i prestižnom konjaku. Neretko se zato na ovdašnjim prostorima može čuti kako je rakija i bolja od viskija, a staje rame uz rame sa konjakom.

Destilerija Veljko i sinovi

Jedna takva rakija od kajsije jeste rakija Gorda Kajsija i ona može da parira i najprefinjenijim premium destilatima. Rakija Gorda Kajsija proizvodi se u porodičnoj destileriji Veljko i sinovi, koja je osnovana 1994. godine. Pri njenoj proizvodnji koristi se voće iz centralne Srbije i to sa Rudnika, gde su smešteni i destilerija i podrumi. Destilerija Veljko i sinovi je porodična kraft destilerija. Proizvodni pogon se nalazi na porodičnom imanju u Velereču, mestu na obroncima planine Rudnik, kod Gornjeg Milanovca, na nadmorskoj visini od oko 500 metara.

Rakija Gorda

Nadomak destilerije nalazi se i voćnjak površine šest hektara, a njihova monosortna rakija Gorda Kajsija dobija se od domaće sorte kajsije mađarska najbolja. Najfiniji plodovi se probiraju u optimalnom tehnološkom zrenju, na mikrolokalitetu Miokovci. Nakon što ružičasta i pegava kajsija prođe kroz proces kontrolisane fermentacije i destilacije, napitak dolazi do inertnih sudova.

Gorda Kajsija

Ova rakija u zrenju bude od šest do dvanaest meseci, a zatim stiže i do potrošača. Rakija Gorda Kajsija karakteristična je po kristalno-providnoj boji, miris joj ima cvetnu  aromu bele lale, ali se u pozadini osete i savršeno uravnotežene nežne alkoholne note. Prilikom ispijanja dominira ukus mladog lešnika, dok se u završnici opseti klasičan ukus pekmeza od kajsije, orašasto voće i anis.

Servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Voćna rakija

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 15°C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Holivud voli viski

VISKI Holivud voli viski

Filmovi i filmski serijali često su vezivali žestoka alkoholna pića uz sebe, ali i konkretne brendove, te sinergijskim efektom visoke produkcije i marketinga uticali na 

Detaljnije »
VISKI Ballantine’s Finest

VISKI Ballantine’s Finest

Viski Ballantine’s Finest, čija je proizvodnja započeta 1827. godine, drugi je najprodavaniji viski na svetu Viski je najpopularnije alkoholno piće na svetu. Najpoznatiji je škotski

Detaljnije »

PRODAJA RAKIJE Gde kupiti ispravnu rakiju

Pojedine specijalizovane prodavnice koje nude rakiju, ne skladište pravilno rakiju i izlažu je u osunčane izloge, u kojima rakija pod uticajem sunčevih zraka i toplote gubi svoje karakteristike, čime potencijalni kupci gube poverenje u te rakije.

pretplata