RAKIJA Gorda Kajsija

Gorda Kajsija

Rakija Gorda Kajsija je jedna od najbolje kreiranih srpskih rakija od kajsije

Rakija se proizvodi od raznog voća, a najčešće od šljive, kajsije, kruške, jabuke,  dunje, grožđa, kupine, maline, ali sve češće i od smokve. Koristi se i u pripremi likera poput višnjevače, orahovače, i medovače. Po svojim osobinama slična je votki i brendiju, a mnogi smatraju da određene vrste rakija mogu da pariraju vrhunskom viskiju i prestižnom konjaku. Neretko se zato na ovdašnjim prostorima može čuti kako je rakija i bolja od viskija, a staje rame uz rame sa konjakom.

Destilerija Veljko i sinovi

Jedna takva rakija od kajsije jeste rakija Gorda Kajsija i ona može da parira i najprefinjenijim premium destilatima. Rakija Gorda Kajsija proizvodi se u porodičnoj destileriji Veljko i sinovi, koja je osnovana 1994. godine. Pri njenoj proizvodnji koristi se voće iz centralne Srbije i to sa Rudnika, gde su smešteni i destilerija i podrumi. Destilerija Veljko i sinovi je porodična kraft destilerija. Proizvodni pogon se nalazi na porodičnom imanju u Velereču, mestu na obroncima planine Rudnik, kod Gornjeg Milanovca, na nadmorskoj visini od oko 500 metara.

Rakija Gorda

Nadomak destilerije nalazi se i voćnjak površine šest hektara, a njihova monosortna rakija Gorda Kajsija dobija se od domaće sorte kajsije mađarska najbolja. Najfiniji plodovi se probiraju u optimalnom tehnološkom zrenju, na mikrolokalitetu Miokovci. Nakon što ružičasta i pegava kajsija prođe kroz proces kontrolisane fermentacije i destilacije, napitak dolazi do inertnih sudova.

Gorda Kajsija

Ova rakija u zrenju bude od šest do dvanaest meseci, a zatim stiže i do potrošača. Rakija Gorda Kajsija karakteristična je po kristalno-providnoj boji, miris joj ima cvetnu  aromu bele lale, ali se u pozadini osete i savršeno uravnotežene nežne alkoholne note. Prilikom ispijanja dominira ukus mladog lešnika, dok se u završnici opseti klasičan ukus pekmeza od kajsije, orašasto voće i anis.

Servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Voćna rakija

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 15°C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Gin monkey 47

DŽIN Monkey 47

Džin Monkey 47 izvanredne je kompleksnosti, jer sadrži selekciju 47 biljaka Džin se dobija destilacijom klekinih bobica. One se mešaju

nikka viski

VISKI Nikka from the Barrel

Decembar je mesec slava, mesec kada svodimo račune i planiramo iduću godinu, prvi mesec zime, ali i mesec kojim završavamo jednu i ulazimo u drugu godinu. Takođe, decembar je i mesec kada čekamo Novu godinu, te mesec koji svi smatramo na neki način posebnim i uzvišenim.

Dzin Pruna

DŽIN Pruna Dry

Džin Pruna Dry je prvi srpski džin koji se proizvodi u Istočnoj Srbiji Džin je jedno od omiljenih pića konzumenata

VOTKA Van Gogh Acai-Blueberry

VOTKA Van Gogh Acai-Blueberry

Votka Van Gogh Acai-Blueberry pravi je izbor za vrele dane  Votka je popularno alkoholno piće koje se dobija destilacijom krompira

Springbank 10 YO

VISKI Springbank 10 YO

Viski Springbank 10 YO sazreva u bačvama od šerija i burbona što mu daje zlatnu boju i kremast ukus Po

SAZNAJTE Kako da prepoznate dobar viski

Vekovima su destilerije učile kako drvo utiče na ukus viskija i zadnjih decenija je primetno  da su savladale umetnost igranja sa različitim tipovima i veličinama

RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski