LOCH LOMOND GROUP U SRBIJI Prezentacija škotskih viskija u Beogradu

viski

Sredinom juna na nekoliko lokacija u Beogradu, MKN Group održao je prezentacije škotskih singl malt viskija iz porfolija Loch Lomond Group

Loch Lomond Group je nezavisni proizvođač singl malt viskija iz Škotske, u čijem vlasništvu su Loch Lomond i Glen Scotia destilerije, koje su potpuna novina na tržištima zemalja nekadašnje Jugoslavije.

Loch Lomond

Loch Lomond sing malt viski pripada Hihgland viski regionu i nalazi se na obali Loch Lomond jezera. Destilerija je osnovana 1814. godine i poznata je po proizvodnji nedimljenih i dimljenih viskija. Pored singl malt viskija, destilerija je poznata i po proizvodnji single grain viskija.

Loch Lomond viski je oficijalno piće i jednog od najprestižnijih turnira u golfu – The Open.

viski
Dragulji pred beogradskom publikom

Loch Lomond destilerija razvila je koncept da se gotovo čitav proces proizvodnje obavlja u samoj destileriji i to je omogućilo da ostane jedna od retkih nezavisnih destilerija. Loch Lomond 12 yo je osvojio platinium medalju 2022. godine u San Francisku, u kategoriji singl malt viskija.

Gosti prezentacije imali su prilike da probaju Loch Lomond 12 yo, Loch Lomond Inchmurrin 12 yo, Loch Lomond Inchmoan 12 yo i Loch Lomond 18 yo.

Glen Scotia

Glen Scotia destilerija jedna je od preostale tri destilerije u Compbeltown viski regionu i kao takva je potpuna novina na našem tržištu. Destilerija je osnovana 1832. godine i jedna je od najmanjih destilerija u Škotskoj i upravo to im je omogućilo da se skoncentrišu na kvalitet. Viski se proizvodi Compbeltown metodom, koja se koristila i pre 200 godina. Viskiji iz destilerije Glen Scotia, proizvode se dimljeni i nedimljeni.

viski

Najbolji viski i najbolja destilerija u 2021. godini

Na takmičenju viskija u San Francisku, viski Glen Scotia 25 yo proglašen je za najbolji viski na svetu u 2021. godini, a destilerija je ponela laskavu titulu za najbolju destileriju u 2021. godini.

Tokom prezentacije u srpskoj prestonici predstavljeni su Glen Scotia 10 yo, Glen Scotia Double Cask i Glen Scotia Victoriana.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu