KONJAK Martell Cordon Bleu XO

Martell Cordon Bleu XO

Konjak Martell Cordon Bleu XO idealan je za posebne prilike, jer pruža eksploziju ukusa zahvaljujući začinskim i voćnim notama

Za francuski konjak kažu da je najsavršenije žestoko alkoholno piće. Ovaj destilat grožđa nosi ime po istoimenom gradu u Francuskoj – Konjaku. Naziv Konjak, za destilate dobijene od grožđa, može da se upotrebljava samo za one spravljene u ovom delu Francuske.  Mnogi ga smatraju kraljevskim pićem i zato se za njega vezuju posebni rituali i specifičan tehnološki postupak proizvodnje.

Konjak uz sve cigare

Konjak najčešće uparuju sa cigarama, a iskusni poznavaoci navode da se konjak nikada ne pije s ledom. Ovo piće se proizvodi u Francuskoj, a ukoliko dolazi iz druge zemlje ne sme da nosi ovo zaštićeno ime.

Jedan od istaknutih proizvođača konjaka iz Francuske jeste destilerija Martell koja ima tradiciju dugu više od 300 godina. Martell konjaci se proizvode od grožđa koje dolazi iz srca regije Cognac. Osnovač destilerije je Jean Martell.

Konjak s dugom tradicijom

U širokoj paleti konjaka istakao se Martell Cordon Bleu koji pripada XO rangu, ali odležava nešto duže nego klasični XO konjaci.

Konjak s ukusom suve šljive

Vrlo je pitak i kompleksan, a poseduje note voća i drveta s dugom završnicom.

Martell Cordon Bleu XO bakarne je boje i nenametljivog mirisa, sa naglašenim aromama topljenog putera i karamela, kao i naznakama semena anisa.

Martell Cordon Bleu XO punog je tela, a dok se ispija njegov ukus podseća na suve šljive, jabuke, kruške i breskve. Ovo je vrhunski destilat duge intezivne završnice, sa blagim naznakama začina i moka kafe. Tradicija nalaže da se Martell Cordon Bleu XO pije čist, međutim oni mlađi ga u poslednje vreme ga mešaju u koktelima.

 

Stil Konjak XO

Alkohol 40%

Temperatura serviranja oko 15 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu