DŽIN Whitley Neill Original

Whitley Neill Original

Džin Whitley Neill Original vrlo je interesantnog ukusa i nastao je inspirisan ukusima Južne Afrike

Engleski suvi džin je mekši i glatkiiji u odnosu na druge vrste džinova, ali sadrži izrazito bogate note kleke, citrusa, lončanica i egzotičnih začina. Takvi stilovi se proizvode u Destileriji Whitley Neill, koja se bavi pravljenjem spirita od davne 1762. godine.

Destilerija Whitley Neill

Destilerija Whitley Neill bavi se proizvodnjom alkoholnih pića punih osam generacija, a Johny Neill je tradicionalno nastavio da kreira i proizvodi kvalitetne destilate. Tako je i nastao suvi džin Whitley Neill Original, koji je dobio naziv po istoimenoj destileriji u Engleskoj. Oni su uspeli da kreiraju džin zahvaljujući iskustvu porodice  i engleskom nasleđu. Ali i poštovanju zagonetne afričke mistike, odatkle vuče korene i za šta je zaslužna njegova supruga.

Džin u kom dominira tamjan

Mada se proizvodi u Engleskoj, Džin Whitley Neill Original nastao je inspirisan ukusima Južne Afrike i njenim tajnama. Karakterističan je po tome što se pravi u malim i ograničenim količinama. Flaša je prepoznatljiva po crnoj mat ambalaži, iza koje se kriju prefinjeni ukusi začinske i bogate arome. Ovaj džin se proizvodi isključivo od biljaka sa afričkog kontinenta, među kojima dominiraju ekstrakti baobaba, poznatijeg kao drvo života, što je i zaštitni znak ove destilerije.

Džin i tonik

Džin Whitley Neill Original sadrži citrusno-slatkast i pomalo ljutkasti miris, uz dodatni osećaj prepoznatljive cvetne arome. Dok se ispija završnica je dugačka, sa vrlo suptilnim dodatkom i mešavinom bilja, kakaa i kandirane limunove kore. Ovaj džin može da se pije čist, ali je idealan u kombinaciji sa tonikom, a barmeni ga rado koriste i u koktelima.

Servira se jako rashlađen.

 

Stil London Dry Gin

Alkohol 43%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

nikka viski

VISKI Nikka from the Barrel

Decembar je mesec slava, mesec kada svodimo račune i planiramo iduću godinu, prvi mesec zime, ali i mesec kojim završavamo jednu i ulazimo u drugu godinu. Takođe, decembar je i mesec kada čekamo Novu godinu, te mesec koji svi smatramo na neki način posebnim i uzvišenim.

Konjak bisquit XO

KONJAK Bisquit XO

Konjak Bisquit XO mešavina je destilata starih između 25 i 30 godina Konjak je dobio naziv po malom istoimenom gradiću.

Koktel sa viskijem

VISKI Kokteli sa viskijem

Kokteli koji se prave s viskijem imaju posebnu aromu i harmoniju ukusa, često su blago sladunjavi, ali s druge strane

Roku

DŽIN Roku

Džin Roku proizvodi se u Japanu i specifičan je po tome jer u sebi sadrži biljke koje rastu samo na

RUM – Piće koje su proslavili gusari

Kvalitet prvobitnog ruma nije bio ni blizu ovom današnjem, jer je bio opor, žestok, slatkast, nepročišćen,  jednom destilovan i zato je samo jedan gutljaj obarao

DOBRA RAKIJA – Rakija Gorda

Da u Srbiji postoji dobra rakija, nije nikakva vest, ali da postoje rakije koje su visoko kotirane u premium segmentu spirita – jeste ili možda

RAKIJA Ćirilica Šljiva

Rakija Ćirilica Šljiva stara je 12 godina i vrlo je karakterističnog ukusa U mnogim krajevima Srbije u svatove se zove buklijom. Buklija je zapravo čutura