DŽIN Whitley Neill Original

Whitley Neill Original

Džin Whitley Neill Original vrlo je interesantnog ukusa i nastao je inspirisan ukusima Južne Afrike

Engleski suvi džin je mekši i glatkiiji u odnosu na druge vrste džinova, ali sadrži izrazito bogate note kleke, citrusa, lončanica i egzotičnih začina. Takvi stilovi se proizvode u Destileriji Whitley Neill, koja se bavi pravljenjem spirita od davne 1762. godine.

Destilerija Whitley Neill

Destilerija Whitley Neill bavi se proizvodnjom alkoholnih pića punih osam generacija, a Johny Neill je tradicionalno nastavio da kreira i proizvodi kvalitetne destilate. Tako je i nastao suvi džin Whitley Neill Original, koji je dobio naziv po istoimenoj destileriji u Engleskoj. Oni su uspeli da kreiraju džin zahvaljujući iskustvu porodice  i engleskom nasleđu. Ali i poštovanju zagonetne afričke mistike, odatkle vuče korene i za šta je zaslužna njegova supruga.

Džin u kom dominira tamjan

Mada se proizvodi u Engleskoj, Džin Whitley Neill Original nastao je inspirisan ukusima Južne Afrike i njenim tajnama. Karakterističan je po tome što se pravi u malim i ograničenim količinama. Flaša je prepoznatljiva po crnoj mat ambalaži, iza koje se kriju prefinjeni ukusi začinske i bogate arome. Ovaj džin se proizvodi isključivo od biljaka sa afričkog kontinenta, među kojima dominiraju ekstrakti baobaba, poznatijeg kao drvo života, što je i zaštitni znak ove destilerije.

Džin i tonik

Džin Whitley Neill Original sadrži citrusno-slatkast i pomalo ljutkasti miris, uz dodatni osećaj prepoznatljive cvetne arome. Dok se ispija završnica je dugačka, sa vrlo suptilnim dodatkom i mešavinom bilja, kakaa i kandirane limunove kore. Ovaj džin može da se pije čist, ali je idealan u kombinaciji sa tonikom, a barmeni ga rado koriste i u koktelima.

Servira se jako rashlađen.

 

Stil London Dry Gin

Alkohol 43%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu

Pratite nas

Poslednje objavljeno

Ostanite u kontaktu

Pretplatite se na naš newsletter

Obećavamo da Vam nećemo zatrpavati inbox nevažnim informacijama.