DŽIN Whitley Neill Original

Whitley Neill Original

Džin Whitley Neill Original vrlo je interesantnog ukusa i nastao je inspirisan ukusima Južne Afrike

Engleski suvi džin je mekši i glatkiiji u odnosu na druge vrste džinova, ali sadrži izrazito bogate note kleke, citrusa, lončanica i egzotičnih začina. Takvi stilovi se proizvode u Destileriji Whitley Neill, koja se bavi pravljenjem spirita od davne 1762. godine.

Destilerija Whitley Neill

Destilerija Whitley Neill bavi se proizvodnjom alkoholnih pića punih osam generacija, a Johny Neill je tradicionalno nastavio da kreira i proizvodi kvalitetne destilate. Tako je i nastao suvi džin Whitley Neill Original, koji je dobio naziv po istoimenoj destileriji u Engleskoj. Oni su uspeli da kreiraju džin zahvaljujući iskustvu porodice  i engleskom nasleđu. Ali i poštovanju zagonetne afričke mistike, odatkle vuče korene i za šta je zaslužna njegova supruga.

Džin u kom dominira tamjan

Mada se proizvodi u Engleskoj, Džin Whitley Neill Original nastao je inspirisan ukusima Južne Afrike i njenim tajnama. Karakterističan je po tome što se pravi u malim i ograničenim količinama. Flaša je prepoznatljiva po crnoj mat ambalaži, iza koje se kriju prefinjeni ukusi začinske i bogate arome. Ovaj džin se proizvodi isključivo od biljaka sa afričkog kontinenta, među kojima dominiraju ekstrakti baobaba, poznatijeg kao drvo života, što je i zaštitni znak ove destilerije.

Džin i tonik

Džin Whitley Neill Original sadrži citrusno-slatkast i pomalo ljutkasti miris, uz dodatni osećaj prepoznatljive cvetne arome. Dok se ispija završnica je dugačka, sa vrlo suptilnim dodatkom i mešavinom bilja, kakaa i kandirane limunove kore. Ovaj džin može da se pije čist, ali je idealan u kombinaciji sa tonikom, a barmeni ga rado koriste i u koktelima.

Servira se jako rashlađen.

 

Stil London Dry Gin

Alkohol 43%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

rakija

TOP 5 Najbolje rakije u Srbiji

Miroslav Jeumović, tehnolog hrane i pića, proputovao je Srbijom, obišao više od 50 destilerija i prema svom afinitetu kreirao listu

Akashi White Oak

VISKI Akashi White Oak

Viski Akashi White Oak proizvodi se na dva načina i to onaj za japansko, te onaj za svetsko tržište, a

KONJAK Sve o konjaku

Iskusni znalci kažu kako se konjak ne pije, već se u njemu uživa i zato su se od davnina do danas zadržali rituali prilikom njegovog ispijanja.

SAZNAJTE Kako da prepoznate dobar viski

Vekovima su destilerije učile kako drvo utiče na ukus viskija i zadnjih decenija je primetno  da su savladale umetnost igranja sa različitim tipovima i veličinama

RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski