DŽIN Gordon’s London Dry Gin

DŽIN Gordon’s London Dry Gin

Džin Gordon’s London Dry Gin ikona je među džinovima i možda najprepoznatljiviji džin na svetu

Džin je po definiciji alkoholno piće koje sadrži približno 40 odsto alkohola. Dobija se destilacijom žitarica, te dodavanjem aromatizovanih bobica kleke ili ekstrakta smreke.

Džin

Džin mnogi vezuju za Veliku Britaniju, ali činjenica je da je džin dobio ime po holandskoj reči smreka. I zaista smreka, četinarska biljka, razdvaja džin od svih ostalih vrsta alkoholnih pića. Možda je to je razlog što džin dobija na popularnosti širom sveta. Po svojoj popularnosti, jedan se posebno izdvaja, a reč je o džinu Gordon’s London Dry Gin. Sa tradicijom dugom još od 1769. godine, džin Gordon’s London Dry Gin napravljen je sa ciljem stvaranja izuzetno dobro aromatizovanog pića.

Džin koji je napravio Aleksandar Gordon

Osnivač destilerije je Aleksandr Gordon koji je verovao da uspeh leži u stvaranju savršene kombinacije čistog destilovanog pića i kvalitetnih biljaka. Zato i dan-danas, ovaj džin se destiluje na isti način sa ciljem zadržavanja nivoa kvaliteta svih ovih godina. Trostruka destilacija garantuje kvalitet ovog džina, a tačna mešavina začina i biljaka je ostala strogo čuvana tajna. Danas se Gordon’s London Dry Gin  nalazi pod okriljen kompanije Diageo.

Džin s ukusom bobičastog voća i smreke

I bez obzira na to, i sada se s velikom pažnjom pristupa proizvodnji. Ta posvećenost detaljima, rezultirala je stvaranju pića koje je savršeno za mnogobrojna mešana pića i koktele. Najfinija smreka, korijander i druge biljne vrste daju ovom džinu specijalni ukus i aromu. Džin Gordon’s London Dry Gin  ima jedinstvenu aromu spoja smreke, bobičastog voća, limuna i drugih retkih biljnih vrsta. Ovaj džin se preporučuje uz tonik i krišku limuna ili limete. Ovaj klasik, idealan je za sve prilike, a posebno je dobar kada se pije tokom vrelih letnjih dana.

Servira se jako rashlađen.

 

Stil London Dry Gin

Alkohol 37%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu