DŽIN Old Pilot’s

DŽIN Old Pilot’s

Džin Old Pilot’s proglašen je najboljim hrvatskim kraft džinom u 2018. godini i  najboljim džinom na svetu za 2019. godinu

U period od  1728. do 1794. godine džin pod nazivom Craze bio je najpopularnije alkoholno piće među siromašnim građanima Londona. Pre toga Englezi su uglavnom pili pivo koje je mnogo slabije od ovog destilata, bar kada je reč o udelu alkohola.

Džin izazivao ludilo

To je bio i jedan od razloga što su ubrzo postali zavisnici od džina, a konzumacija je išla do te mere da je vlast bila prinuđena da donese određene uredbe kako bi stavili konzumiranje džina pod kontrolu. Od tada se situacija dramatično promenila. Danas je ovo alkoholno piće steklo popularnost širom sveta, a sve više se proizvodi i van matične države.

Džin iz Hrvatske

Jedan takav džin je džin Old Pilot’s, koji spada u kategoriju London Dry Gin. Džin Old Pilot’s stiže iz Hrvatske. Proizvodi se u zagrebačkoj destileriji Duh u boci, a njeni osnivači su Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac. Reč je o kraft džinu koji se proizvodi od hrvatskih mediteranskih i kontinentalnih biljaka.

Džin najbolji na svetu

Pri proizvodnji ovog džina koriste se sušene i rukom brane biljke i to list masline, cvet lavande, kadulja, borovica, narandža i anđelika. Džin Old Pilot’s se destiluje posebnom tehnologijom koja ovom destilatu daje najviše standarde čistoće i punoće ukusa. Džin Old Pilot’s proglašen je najboljim hrvatskim kraft džinom u 2018. godini i najboljim džinom na svetu za 2019. godinu, u kategoriji London Dry Gin, na prestižnom takmičenju International Wine & Spirit Competition – IWSC

Džin sa mirisom borovnice

Kada se džin Old Pilot’s prinese nosu oseti se snažan miris borovice i mediteranske kadulje. Interesantno je da kod ovog džina ne postoji dominantna alkoholna nota. Ukus daje zemljane note balansirane sa kaduljom i citrusima, a završnica je duga, suva i sa notama anđelike i lista masline.

Servira se jako rashlađen.

 

Stil London Dry Gin

Alkohol 45%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu