DŽIN Le Tribute

DŽIN Le Tribute

Džin Le Tribute je klasičan London dry gin, sa finim primesama limete, kore pomorandže i limuna i kumkvata

Džin je veoma staro žestoko alkoholno piće. Deli se na četiri vrste koje se razlikuju po načinu proizvodnje, odnosno destilacije alkohola. Najčešće se deli na alkoholno pića sa ukusom kleke, na džin, zatim destilovani džin i engleski odnosno London dry gin. Sem kleke dozvoljena je upotreba i drugog aromatičnog bilja, jer na taj nači džin dobija specifičan ukus.

Džin iz Španije

Jedan takav s osvežavajućim ukusom je i džin Le Tribute koji dolazi iz destilerije MG. Destilerija MG osnovana je 1835. godine u Viljanovi, malom ribarskom selu u blizini Barselone. Danas njome upravlja peta generacija porodice Giro. Inače, 1940. godine destilerija je proizvela džin MG – jedan od najprodavanijih džinova u Španiji.

Džin s epitetom „Yet dry enough“

Godine 2017. destilerija MG predstavila je i džin Le Tribute, sa epitetom „Yet dry enough“. Ovaj džin se dobija od alkohola pšenice i sedam različitih začinskih biljaka – kleke, limete, kore pomorandže i limuna, kumkvata, mandarine, grejpfruta i limunove trave. Svi sastojci se destiluju odvojeno, a kod limunove trave se umesto alkohola koristi voda da bi aroma limuna bila intenzivnija.

Džin sa citrusnom aromom

Nakon destilacije svi destilati se mešaju zajedno i pune u posebnu staklenu bočicu, koja podseća na medicinsku flašu iz starih vremena. Ovo je klasičan London Dry gin, koji zbog aromatičnog voća i bilja ima frišku i osvežavajuću aromu. Reč je o bezbojnom piću koje miriše na klasičan džin, dok se u pozadini osete nijanse  citrusa. Ukus džina Le Tribute je specifičan i sa snažnom aromom citrusa i kleka. Preporuka je da se servira se sa ledom, uz grejpfrut i ruzmarin i naravno uz Le Tribute Tonic Water.

Džin Le Tribute se servira jako rashlađen.

 

Stil London Dry Gin

Alkohol 43%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu