DŽIN After Work

Džin After Work

Džin After Work je čak sedam puta destilovan džin, a dobija se tradicionalnom metodom pravljenja London Dry Gin

Prema definiciji džin je alkoholno piće koje se dobija destilacijom klekinih bobica i drugih biljaka, kao što su razne trave, semena, bobice i korenje. Engleski džin je najčešće podvrsta ili podstil džina i dobija se na bazi od 75 odsto kukuruza, 15 odsto ječmenog kvasca i 10 odsto drugih žitarica.

Džin i tonik

Inače, za one koji ne znaju ovo piće ima i svoj dan, a 9. juna svake godine se proslavlja svetski Dan džina.  Popularan je kod svih generacija, a uglavnom se pije “suv”, ali se od njega najbolji kokteli prave, a među najpoznatijima je votka – džin, te džin – tonik, kao i neizostavan martini sa džinom. Najčešće se služi sa ledom, limetom i u kombinaciji sa tonikom.

Destilerija Liquores y Derivados

Džin vrhunskog kvaliteta je džin After Work, koji se proizvodi u destilerija Licuores y Derivados, koja je osnovana je u februaru 1986. Godine. Njen osnivač je D. Joaquin Hernandez Belmonte, a trenutno je vode njegovi naslednici. Iako je prvenstveno osnovana za potrebe lokalnog stanovništva, zbog kvalitetnih destilata, ubrzo je postala jedna od vodećih nacionalnih španskih firmi kada je u pitanju proizvodnja alkoholnih pića. Ova destilerija u ponudi ima više od sto različitih proizvoda.

After Work

Džin After Work je čak sedam puta destilovan i dobija se metodom izvornog pravljenja London Dry Gin. Pažljivim odabirom sastojaka, kleke, ali i korijandera dobija se kvalitetan, osvežavajući džin koji ima vrlo ujednačen i izbalansiranu ukus i miris. Ovaj vrsta džina najčešće se konzumira u koktel barovima i klubovima, ali i u spravljanju koktela i mix pića. Takođe preporuka je da se zbog svoje istančane arome pije i čist ili sa nekoliko kockica leda i limunom.

Džin After Work se servira jako rashlađen.

 

Stil London Dry Gin

Alkohol 37,5%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

nikka viski

VISKI Nikka from the Barrel

Decembar je mesec slava, mesec kada svodimo račune i planiramo iduću godinu, prvi mesec zime, ali i mesec kojim završavamo jednu i ulazimo u drugu godinu. Takođe, decembar je i mesec kada čekamo Novu godinu, te mesec koji svi smatramo na neki način posebnim i uzvišenim.

Tajna rakije

RAKIJA U čemu je tajna rakije

Ljubav prema rakiji nije rasprostranjena samo u Srbiji. Ovo žestoko alkoholno piće obožava čitav region. Zato se često vodi „rat“

RUM – Piće koje su proslavili gusari

Kvalitet prvobitnog ruma nije bio ni blizu ovom današnjem, jer je bio opor, žestok, slatkast, nepročišćen,  jednom destilovan i zato je samo jedan gutljaj obarao

DOBRA RAKIJA – Rakija Gorda

Da u Srbiji postoji dobra rakija, nije nikakva vest, ali da postoje rakije koje su visoko kotirane u premium segmentu spirita – jeste ili možda

RAKIJA Ćirilica Šljiva

Rakija Ćirilica Šljiva stara je 12 godina i vrlo je karakterističnog ukusa U mnogim krajevima Srbije u svatove se zove buklijom. Buklija je zapravo čutura