DŽIN After Work

Džin After Work

Džin After Work je čak sedam puta destilovan džin, a dobija se tradicionalnom metodom pravljenja London Dry Gin

Prema definiciji džin je alkoholno piće koje se dobija destilacijom klekinih bobica i drugih biljaka, kao što su razne trave, semena, bobice i korenje. Engleski džin je najčešće podvrsta ili podstil džina i dobija se na bazi od 75 odsto kukuruza, 15 odsto ječmenog kvasca i 10 odsto drugih žitarica.

Džin i tonik

Inače, za one koji ne znaju ovo piće ima i svoj dan, a 9. juna svake godine se proslavlja svetski Dan džina.  Popularan je kod svih generacija, a uglavnom se pije “suv”, ali se od njega najbolji kokteli prave, a među najpoznatijima je votka – džin, te džin – tonik, kao i neizostavan martini sa džinom. Najčešće se služi sa ledom, limetom i u kombinaciji sa tonikom.

Destilerija Liquores y Derivados

Džin vrhunskog kvaliteta je džin After Work, koji se proizvodi u destilerija Licuores y Derivados, koja je osnovana je u februaru 1986. Godine. Njen osnivač je D. Joaquin Hernandez Belmonte, a trenutno je vode njegovi naslednici. Iako je prvenstveno osnovana za potrebe lokalnog stanovništva, zbog kvalitetnih destilata, ubrzo je postala jedna od vodećih nacionalnih španskih firmi kada je u pitanju proizvodnja alkoholnih pića. Ova destilerija u ponudi ima više od sto različitih proizvoda.

After Work

Džin After Work je čak sedam puta destilovan i dobija se metodom izvornog pravljenja London Dry Gin. Pažljivim odabirom sastojaka, kleke, ali i korijandera dobija se kvalitetan, osvežavajući džin koji ima vrlo ujednačen i izbalansiranu ukus i miris. Ovaj vrsta džina najčešće se konzumira u koktel barovima i klubovima, ali i u spravljanju koktela i mix pića. Takođe preporuka je da se zbog svoje istančane arome pije i čist ili sa nekoliko kockica leda i limunom.

Džin After Work se servira jako rashlađen.

 

Stil London Dry Gin

Alkohol 37,5%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu