DŽIN Hendrick’s Orbium

DŽIN Hendrick's Orbium

Džin Hendrick’s Orbium  nosi oznaku Premium i pakuje se u apotekarsku staklenu ambalažu

Džin je destilat koji svoj dominantan ukus dobija od bobica kleke. Prvi potvrđen datum o proizvodnji džina je početak 17. veka i smatra se da je proizveden u Holandiji. Međutim pojedini smatraju da se prvo proizvodio u Italiji.

Džin iz destilerije Girvan

Škoti takođe proizvode odličan džin, a jedan od njih je i limitirana serija Hendrick’s Orbium Premium džina, koji dolazi iz škotske destilerije Girvan. Destilerija Girvan je poznata po proizvodnji viskija, i kao takva jedna je od najvećih postrojenja u ovoj državi. U ponudi imaju i druge destilate, a džin Hendrick’s Orbium prave po originalnoj i prvobitnoj recepturi, još iz vremena kada se on koristio kao lek.

Škotski džin

Da bi ga osavremenili, destileri su staroj recepturi dodali esenciju ruže i krastavca, kao i lotosa, pelina i kinina. Baš kao i originalni Hendrick’s džin pakuje se u apotekarsku staklenu ambalažu, ali sada je upakovan u raskošnoj tamno plavoj boji. Pri prvom susretu na nosu se osete čiste voćne i cvetne arome. Ubrzo zatim do izražaja dolaze uobičajene note krastavca, podržane tragovima ruže i naglašene cvetom plavog lotosa. Na nepcu dominira izvesna gorčina.

Hendrick’s Orbium 

U pozadini ovog džina slede slatke note citrusa i kamilice. Pelin tek kasnije dolazi do izražaja, negde na sredini nepca, a na njega se nadovezuje oštar ukus kinina koji je prilično jak i opor i koji svoj maksimum daje pri završnici. Drvenasta gorčina kinina nosi tragove mente i bibera, a sve se to zadržava na zadnjem delu nepca, kada se postepeno javlja ukus citrusa, krastavca, smreke i ruže. Završnica je duga, gorka, ali prijatna. U principu reč je o specifičnom tipu džina koji više vuče ka ukusu bitera. Džin Hendrick’s Orbium  proizvodi se u malim serijama od 500 litara.

Džin  Hendrick’s Orbium  servira se jako rashlađen.

 

Stil Premium Gin

Alkohol 43,4%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu