DŽIN Hendrick’s Orbium

DŽIN Hendrick's Orbium

Džin Hendrick’s Orbium  nosi oznaku Premium i pakuje se u apotekarsku staklenu ambalažu

Džin je destilat koji svoj dominantan ukus dobija od bobica kleke. Prvi potvrđen datum o proizvodnji džina je početak 17. veka i smatra se da je proizveden u Holandiji. Međutim pojedini smatraju da se prvo proizvodio u Italiji.

Džin iz destilerije Girvan

Škoti takođe proizvode odličan džin, a jedan od njih je i limitirana serija Hendrick’s Orbium Premium džina, koji dolazi iz škotske destilerije Girvan. Destilerija Girvan je poznata po proizvodnji viskija, i kao takva jedna je od najvećih postrojenja u ovoj državi. U ponudi imaju i druge destilate, a džin Hendrick’s Orbium prave po originalnoj i prvobitnoj recepturi, još iz vremena kada se on koristio kao lek.

Škotski džin

Da bi ga osavremenili, destileri su staroj recepturi dodali esenciju ruže i krastavca, kao i lotosa, pelina i kinina. Baš kao i originalni Hendrick’s džin pakuje se u apotekarsku staklenu ambalažu, ali sada je upakovan u raskošnoj tamno plavoj boji. Pri prvom susretu na nosu se osete čiste voćne i cvetne arome. Ubrzo zatim do izražaja dolaze uobičajene note krastavca, podržane tragovima ruže i naglašene cvetom plavog lotosa. Na nepcu dominira izvesna gorčina.

Hendrick’s Orbium 

U pozadini ovog džina slede slatke note citrusa i kamilice. Pelin tek kasnije dolazi do izražaja, negde na sredini nepca, a na njega se nadovezuje oštar ukus kinina koji je prilično jak i opor i koji svoj maksimum daje pri završnici. Drvenasta gorčina kinina nosi tragove mente i bibera, a sve se to zadržava na zadnjem delu nepca, kada se postepeno javlja ukus citrusa, krastavca, smreke i ruže. Završnica je duga, gorka, ali prijatna. U principu reč je o specifičnom tipu džina koji više vuče ka ukusu bitera. Džin Hendrick’s Orbium  proizvodi se u malim serijama od 500 litara.

Džin  Hendrick’s Orbium  servira se jako rashlađen.

 

Stil Premium Gin

Alkohol 43,4%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Gin Lordson

DŽIN Lordson

Džin Lordson je savršen za one koji vole džin tonik, te je naša preporuka da koristite ovaj prefinjeni francuski džin

Herradura Reposado

TEKILA Herradura Reposado

Tekila Herradura Reposado miriše na tople note začina, voća i kuvanih agava, dok u ukusu dominira mekani blago puterasti ukus

Votka Finlandia

VOTKA Finlandia Classic

Votka Finlandia Classic napravljena je od ječma, koji sazreva pod „ponoćnim sunce“ – Zato je veoma čistog ukusa Votka je

nikka viski

VISKI Nikka from the Barrel

Decembar je mesec slava, mesec kada svodimo račune i planiramo iduću godinu, prvi mesec zime, ali i mesec kojim završavamo jednu i ulazimo u drugu godinu. Takođe, decembar je i mesec kada čekamo Novu godinu, te mesec koji svi smatramo na neki način posebnim i uzvišenim.

Trijumf XO

VINJAK Trijumf XO

Vinjak Trijumf XO proizvodi se u Srbiji, u vinariji Aleksandrović, a se odlikuje ga tamna, ćilibarna boja kao i široki

TOP 5 Najbolje rakije u Srbiji

Miroslav Jeumović, tehnolog hrane i pića, proputovao je Srbijom, obišao više od 50 destilerija i prema svom afinitetu kreirao listu najboljih srpskih rakija Tokom deset