DŽIN Beefeater Pink

DŽIN Beefeater Pink

Džin Beefeater Pink prvi put je proizveden 1820. godine i od tada do danas to je jedan od najpopularnijih spirita na svetu

Pretpostavlja se da džin svoje poreklo vodi od alkoholnih pića proizvedenih još u srednjem veku i to sa receptom koji se pominje u flamanskom rukopisu iz 13. veka. Do 1600. godine Holanđani su ozbiljno proizvodili džin u stotinama destilerija koje su se nalazile Amsterdamu. Međutim danas mnogi ovo piće vezuju uglavnom za Veliku Britaniju, ali činjenica je da je džin dobio ime po holandskoj reči za smreku. koja u prevodu označava generator ili proizvođač.

Džin

Po definiciji džin je žestoko alkoholno piće, od približno 40 odsto alkohola, mada može da sadrži i više. Džin se dobija destilacijom žitarica, koje su prvenstveno aromatizovane bobicama kleke ili ekstraktom smreke. Danas na tržištu postoji veliki broj proizvođača, koji se utrkuju koji će od njih bolji džin da proizvede.

Beefeater Pink  

Takav jedan džin je i džin Beefeater Pink, koji je proizveden 1820. godine u maloj porodičnoj destileriji u okrugu Chelsea u Velikoj Britaniji. Nekoliko godina kasnije otkrio ga je američki farmaceut, koji je kupio destileriju i nazvao je Beefeater London Dry Gin. Ovaj džin se i dalje pravi na istom mestu kao i pre 200 godina, na levoj obali Temze u Keningtonu. Specifičnost i tajna njegovog recepta jeste bilje koje se ostavi da se natapa 24 sata pre destilacije.

Kako je napravljen džin Beefeater Pink

Osnivač najveće kompanije James Burrough, često je eksperimentisao sa novim aromama za džin i liker. Da bi dobio destilat vrhunskog kvaliteta, on je s početka 19. veka kupovao razne sastojke na čuvenoj londonskoj pijaci Covent Garden. Upravo ovi stari arhivi recepata sa londonskog tržišta, nadahnuli su proizvođače da naprave džin Beefeater Pink.

Najprodavaniji džin

Džin Beefeater London Dry Gin je jedan od najpopularnijih i najprodavanijih džinova na svetu. Statistika kaže da se proda preko 25 miliona boca godišnje u preko 100 zemalja sveta. Džin Beefeater Pink napravljen je pomoću originalnog Beefeater recepta. U sebi sadrži dodatak prirodne arome jagode, te zato ima prefinjen i elegantan miris, ali i vrlo osvežavajući jagodasti ukus.

Džin Beefeater Pink servira se jako rashlađen i bez dodatka leda.

 

Stil Premium Pink Gin

Alkohol 37,5%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu