DŽIN Beefeater Pink

DŽIN Beefeater Pink

Džin Beefeater Pink prvi put je proizveden 1820. godine i od tada do danas to je jedan od najpopularnijih spirita na svetu

Pretpostavlja se da džin svoje poreklo vodi od alkoholnih pića proizvedenih još u srednjem veku i to sa receptom koji se pominje u flamanskom rukopisu iz 13. veka. Do 1600. godine Holanđani su ozbiljno proizvodili džin u stotinama destilerija koje su se nalazile Amsterdamu. Međutim danas mnogi ovo piće vezuju uglavnom za Veliku Britaniju, ali činjenica je da je džin dobio ime po holandskoj reči za smreku. koja u prevodu označava generator ili proizvođač.

Džin

Po definiciji džin je žestoko alkoholno piće, od približno 40 odsto alkohola, mada može da sadrži i više. Džin se dobija destilacijom žitarica, koje su prvenstveno aromatizovane bobicama kleke ili ekstraktom smreke. Danas na tržištu postoji veliki broj proizvođača, koji se utrkuju koji će od njih bolji džin da proizvede.

Beefeater Pink  

Takav jedan džin je i džin Beefeater Pink, koji je proizveden 1820. godine u maloj porodičnoj destileriji u okrugu Chelsea u Velikoj Britaniji. Nekoliko godina kasnije otkrio ga je američki farmaceut, koji je kupio destileriju i nazvao je Beefeater London Dry Gin. Ovaj džin se i dalje pravi na istom mestu kao i pre 200 godina, na levoj obali Temze u Keningtonu. Specifičnost i tajna njegovog recepta jeste bilje koje se ostavi da se natapa 24 sata pre destilacije.

Kako je napravljen džin Beefeater Pink

Osnivač najveće kompanije James Burrough, često je eksperimentisao sa novim aromama za džin i liker. Da bi dobio destilat vrhunskog kvaliteta, on je s početka 19. veka kupovao razne sastojke na čuvenoj londonskoj pijaci Covent Garden. Upravo ovi stari arhivi recepata sa londonskog tržišta, nadahnuli su proizvođače da naprave džin Beefeater Pink.

Najprodavaniji džin

Džin Beefeater London Dry Gin je jedan od najpopularnijih i najprodavanijih džinova na svetu. Statistika kaže da se proda preko 25 miliona boca godišnje u preko 100 zemalja sveta. Džin Beefeater Pink napravljen je pomoću originalnog Beefeater recepta. U sebi sadrži dodatak prirodne arome jagode, te zato ima prefinjen i elegantan miris, ali i vrlo osvežavajući jagodasti ukus.

Džin Beefeater Pink servira se jako rashlađen i bez dodatka leda.

 

Stil Premium Pink Gin

Alkohol 37,5%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Dzin Tanqueray

DŽIN Tanqueray Nº Ten

Džin Tanqueray Nº Ten je ultra premium džin – vrlo je pitak i kremaste je teksture Džin ima viševekovnu tradiciju.

Votka Finlandia

VOTKA Finlandia Classic

Votka Finlandia Classic napravljena je od ječma, koji sazreva pod „ponoćnim sunce“ – Zato je veoma čistog ukusa Votka je

KONJAK Skenderbeg

KONJAK Skenderbeg

Konjak Skenderbeg pravi se od destilata zrelog grožđa, odležava tri godine u hrastovim buradima i ima vrlo finu i specifičnu

TEKILA Patron XO Café

TEKILA Patron XO Café

Tekila Patron XO Café spravljena je mešanjem esencije kafe i tekile Patron Silver Tekila je vrlo popularno žestoko alkoholno piće,

TEKILA Sauza Gold

TEKILA Sauza Gold

Tekila Sauza Gold smatra se pionirskom tekilom i ulaznicom u svet tekile Tekila je piće koje rasplamsava strast. Od nje

Tekila Camino Blanco

TEKILA Camino Blanco

Tekila Camino Blanco se proizvodi isključivo od plave agave koja raste na nadmorskoj visini od 2.000 metara Tekila je dragoceno

Džin After Work

DŽIN After Work

Džin After Work je čak sedam puta destilovan džin, a dobija se tradicionalnom metodom pravljenja London Dry Gin Prema definiciji

RUM – Piće koje su proslavili gusari

Kvalitet prvobitnog ruma nije bio ni blizu ovom današnjem, jer je bio opor, žestok, slatkast, nepročišćen,  jednom destilovan i zato je samo jedan gutljaj obarao

DOBRA RAKIJA – Rakija Gorda

Da u Srbiji postoji dobra rakija, nije nikakva vest, ali da postoje rakije koje su visoko kotirane u premium segmentu spirita – jeste ili možda

RAKIJA Ćirilica Šljiva

Rakija Ćirilica Šljiva stara je 12 godina i vrlo je karakterističnog ukusa U mnogim krajevima Srbije u svatove se zove buklijom. Buklija je zapravo čutura