DŽIN Roku

Roku

Džin Roku proizvodi se u Japanu i specifičan je po tome jer u sebi sadrži biljke koje rastu samo na japanskom podneblju

Džin je vrlo popularno žestoko alkoholno piće nastalo u 17. veku i od tada do danas važi za omiljeno među skoro svim generacijama. Džin je vrlo prilagodljiv i neizostavan je gotovo u svakoj prilici.

Dry Gin

Dry Gin ili suvi džin dobija se destilacijom klekinih bobica i biljaka poput različitih trava, semena, bobica i korenja. Najpopularniji je engleski – London Dry Gin za koji se smatra da je i najkvalitetniji, a nazivaju ga još i „suvi“ džin jer ima 100 posto prirodne arome. U suvi džin se ne dodaju šećeri, veštačke boje i arome. Smatra se favoritom mnogih barmena i zbog toga je neizostavan sastojak vrhunskih koktela. Koliko je džin popularan govori i činjenica da je počeo da se proizvodi i u Japanu.

Japanski džin

Naime, kraft džin Roku iz Japana uvodi sve ljubitelje džina u novu eru ovog alkoholnog pića. Reč je o autetničnom i savršenog ukusa proizvodu, koji proizvodi japanska kompanija Suntory, koja je u svetu poznata po vrhunskim viskijima. Roku na japanskom znači šest, što znači da pored klasičnih sastojaka džina koji su poznati i ovde u Evropi, za destilaciju se koristi i šest egzotičnih biljaka iz Japana – cvet sakure, yuzu činija, listovi sakure, sencha čaj, giokuro čaj i sanšo biber.

Roku

Pomenuti sastojci se pažljivo proveravaju i dalje obrađuju u destileriji za proizvodnju džina koji se nalazi u Osaki. Sve biljke koje se koriste pri proizvodnji džina Roku, beru se po principu Shun, a to znači da se ovo japansko bilje bere kada se odredi najbolje vreme u sezoni i kada je bilje u najboljoj zrelosti. Ovi sastojci se zatim kombinuju sa klasičnim botaničkim džinom gde se koriste bobice kleke, seme korijandera, koren anđelike, seme anđelike, seme kardamoma, cimet, kora gorke pomorandže i kora limuna. Džin Roku ima specifičan ukus i miris sakure i na njega se nadovezuje ostalo japansko bilje.

Džin Roku servira se dobro rashlađen.

 

Stil Dry Gin

Alkohol 43%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu