DŽIN Roku

Roku

Džin Roku proizvodi se u Japanu i specifičan je po tome jer u sebi sadrži biljke koje rastu samo na japanskom podneblju

Džin je vrlo popularno žestoko alkoholno piće nastalo u 17. veku i od tada do danas važi za omiljeno među skoro svim generacijama. Džin je vrlo prilagodljiv i neizostavan je gotovo u svakoj prilici.

Dry Gin

Dry Gin ili suvi džin dobija se destilacijom klekinih bobica i biljaka poput različitih trava, semena, bobica i korenja. Najpopularniji je engleski – London Dry Gin za koji se smatra da je i najkvalitetniji, a nazivaju ga još i „suvi“ džin jer ima 100 posto prirodne arome. U suvi džin se ne dodaju šećeri, veštačke boje i arome. Smatra se favoritom mnogih barmena i zbog toga je neizostavan sastojak vrhunskih koktela. Koliko je džin popularan govori i činjenica da je počeo da se proizvodi i u Japanu.

Japanski džin

Naime, kraft džin Roku iz Japana uvodi sve ljubitelje džina u novu eru ovog alkoholnog pića. Reč je o autetničnom i savršenog ukusa proizvodu, koji proizvodi japanska kompanija Suntory, koja je u svetu poznata po vrhunskim viskijima. Roku na japanskom znači šest, što znači da pored klasičnih sastojaka džina koji su poznati i ovde u Evropi, za destilaciju se koristi i šest egzotičnih biljaka iz Japana – cvet sakure, yuzu činija, listovi sakure, sencha čaj, giokuro čaj i sanšo biber.

Roku

Pomenuti sastojci se pažljivo proveravaju i dalje obrađuju u destileriji za proizvodnju džina koji se nalazi u Osaki. Sve biljke koje se koriste pri proizvodnji džina Roku, beru se po principu Shun, a to znači da se ovo japansko bilje bere kada se odredi najbolje vreme u sezoni i kada je bilje u najboljoj zrelosti. Ovi sastojci se zatim kombinuju sa klasičnim botaničkim džinom gde se koriste bobice kleke, seme korijandera, koren anđelike, seme anđelike, seme kardamoma, cimet, kora gorke pomorandže i kora limuna. Džin Roku ima specifičan ukus i miris sakure i na njega se nadovezuje ostalo japansko bilje.

Džin Roku servira se dobro rashlađen.

 

Stil Dry Gin

Alkohol 43%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

KONJAK Serviranje i ispijanje

KONJAK Serviranje i ispijanje

Ukoliko je serviranje i ispijanje konjaka pravilno trebalo bi da se prepliću tri talasa aromatičnosti Konjak se dobija dvostrukom destilacijom

Džin Brockmans

DŽIN Brockmans Premium

Brockmans premium džin se pije sa malo leda i nekoliko zrna borovnice, u širokoj čaši dekorisanoj korom grejpa Džin je

RAKIJA Zlatar Divlja Kruška

RAKIJA Zlatar Divlja Kruška

Rakija Zlatar Divlja Kruška pravi se od najkvalitetnijih plodova koje priroda daje Proizvodnja rakija u Srbiji bazira se na čitavoj

Herradura Reposado

TEKILA Herradura Reposado

Tekila Herradura Reposado miriše na tople note začina, voća i kuvanih agava, dok u ukusu dominira mekani blago puterasti ukus

Gin Lordson

DŽIN Lordson

Džin Lordson je savršen za one koji vole džin tonik, te je naša preporuka da koristite ovaj prefinjeni francuski džin

BRENDI Badel Prima

BRENDI Badel Prima

Brendi Badel Prima je najpoznatije piće fabrike Badel 1862 i kao takav i dalje je popularan kao i pre 40

Trijumf XO

VINJAK Trijumf XO

Vinjak Trijumf XO proizvodi se u Srbiji, u vinariji Aleksandrović, a se odlikuje ga tamna, ćilibarna boja kao i široki

RUM – Piće koje su proslavili gusari

Kvalitet prvobitnog ruma nije bio ni blizu ovom današnjem, jer je bio opor, žestok, slatkast, nepročišćen,  jednom destilovan i zato je samo jedan gutljaj obarao

DOBRA RAKIJA – Rakija Gorda

Da u Srbiji postoji dobra rakija, nije nikakva vest, ali da postoje rakije koje su visoko kotirane u premium segmentu spirita – jeste ili možda

RAKIJA Ćirilica Šljiva

Rakija Ćirilica Šljiva stara je 12 godina i vrlo je karakterističnog ukusa U mnogim krajevima Srbije u svatove se zove buklijom. Buklija je zapravo čutura