DŽIN Roku

Roku

Džin Roku proizvodi se u Japanu i specifičan je po tome jer u sebi sadrži biljke koje rastu samo na japanskom podneblju

Džin je vrlo popularno žestoko alkoholno piće nastalo u 17. veku i od tada do danas važi za omiljeno među skoro svim generacijama. Džin je vrlo prilagodljiv i neizostavan je gotovo u svakoj prilici.

Dry Gin

Dry Gin ili suvi džin dobija se destilacijom klekinih bobica i biljaka poput različitih trava, semena, bobica i korenja. Najpopularniji je engleski – London Dry Gin za koji se smatra da je i najkvalitetniji, a nazivaju ga još i „suvi“ džin jer ima 100 posto prirodne arome. U suvi džin se ne dodaju šećeri, veštačke boje i arome. Smatra se favoritom mnogih barmena i zbog toga je neizostavan sastojak vrhunskih koktela. Koliko je džin popularan govori i činjenica da je počeo da se proizvodi i u Japanu.

Japanski džin

Naime, kraft džin Roku iz Japana uvodi sve ljubitelje džina u novu eru ovog alkoholnog pića. Reč je o autetničnom i savršenog ukusa proizvodu, koji proizvodi japanska kompanija Suntory, koja je u svetu poznata po vrhunskim viskijima. Roku na japanskom znači šest, što znači da pored klasičnih sastojaka džina koji su poznati i ovde u Evropi, za destilaciju se koristi i šest egzotičnih biljaka iz Japana – cvet sakure, yuzu činija, listovi sakure, sencha čaj, giokuro čaj i sanšo biber.

Roku

Pomenuti sastojci se pažljivo proveravaju i dalje obrađuju u destileriji za proizvodnju džina koji se nalazi u Osaki. Sve biljke koje se koriste pri proizvodnji džina Roku, beru se po principu Shun, a to znači da se ovo japansko bilje bere kada se odredi najbolje vreme u sezoni i kada je bilje u najboljoj zrelosti. Ovi sastojci se zatim kombinuju sa klasičnim botaničkim džinom gde se koriste bobice kleke, seme korijandera, koren anđelike, seme anđelike, seme kardamoma, cimet, kora gorke pomorandže i kora limuna. Džin Roku ima specifičan ukus i miris sakure i na njega se nadovezuje ostalo japansko bilje.

Džin Roku servira se dobro rashlađen.

 

Stil Dry Gin

Alkohol 43%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Tekila Camino Blanco

TEKILA Camino Blanco

Tekila Camino Blanco se proizvodi isključivo od plave agave koja raste na nadmorskoj visini od 2.000 metara Tekila je dragoceno

Martell Cordon Bleu XO

KONJAK Martell Cordon Bleu XO

Konjak Martell Cordon Bleu XO idealan je za posebne prilike, jer pruža eksploziju ukusa zahvaljujući začinskim i voćnim notama Za

RAKIJA Vožd Barrique

RAKIJA Vožd Barrique

Rakija Vožd Barrique je rakija od kajsije, s vrlo izraženim sortnim mirisom Barik je moda ili stil rakije? Mnogi će

KONJAK Serviranje i ispijanje

KONJAK Serviranje i ispijanje

Ukoliko je serviranje i ispijanje konjaka pravilno trebalo bi da se prepliću tri talasa aromatičnosti Konjak se dobija dvostrukom destilacijom

VOTKA Eristoff

VOTKA Eristoff

Votka Eristoff poreklom je iz Gruzije, a prvobitno je napravljena za gruzijskog Princa Eristoffa, sada već davne 1806. godine Votka

SAZNAJTE Kako da prepoznate dobar viski

Vekovima su destilerije učile kako drvo utiče na ukus viskija i zadnjih decenija je primetno  da su savladale umetnost igranja sa različitim tipovima i veličinama

RAKIJA ŠAMAR Rakija o kojoj se priča

Šamar nije samo rakija, Šamar je brend koji poštuje nasleđe i tradiciju, dok istovremeno donosi dašak svežine i inovacije u urbani, živahan i moderan gradski