DŽIN Roku

Roku

Džin Roku proizvodi se u Japanu i specifičan je po tome jer u sebi sadrži biljke koje rastu samo na japanskom podneblju

Džin je vrlo popularno žestoko alkoholno piće nastalo u 17. veku i od tada do danas važi za omiljeno među skoro svim generacijama. Džin je vrlo prilagodljiv i neizostavan je gotovo u svakoj prilici.

Dry Gin

Dry Gin ili suvi džin dobija se destilacijom klekinih bobica i biljaka poput različitih trava, semena, bobica i korenja. Najpopularniji je engleski – London Dry Gin za koji se smatra da je i najkvalitetniji, a nazivaju ga još i „suvi“ džin jer ima 100 posto prirodne arome. U suvi džin se ne dodaju šećeri, veštačke boje i arome. Smatra se favoritom mnogih barmena i zbog toga je neizostavan sastojak vrhunskih koktela. Koliko je džin popularan govori i činjenica da je počeo da se proizvodi i u Japanu.

Japanski džin

Naime, kraft džin Roku iz Japana uvodi sve ljubitelje džina u novu eru ovog alkoholnog pića. Reč je o autetničnom i savršenog ukusa proizvodu, koji proizvodi japanska kompanija Suntory, koja je u svetu poznata po vrhunskim viskijima. Roku na japanskom znači šest, što znači da pored klasičnih sastojaka džina koji su poznati i ovde u Evropi, za destilaciju se koristi i šest egzotičnih biljaka iz Japana – cvet sakure, yuzu činija, listovi sakure, sencha čaj, giokuro čaj i sanšo biber.

Roku

Pomenuti sastojci se pažljivo proveravaju i dalje obrađuju u destileriji za proizvodnju džina koji se nalazi u Osaki. Sve biljke koje se koriste pri proizvodnji džina Roku, beru se po principu Shun, a to znači da se ovo japansko bilje bere kada se odredi najbolje vreme u sezoni i kada je bilje u najboljoj zrelosti. Ovi sastojci se zatim kombinuju sa klasičnim botaničkim džinom gde se koriste bobice kleke, seme korijandera, koren anđelike, seme anđelike, seme kardamoma, cimet, kora gorke pomorandže i kora limuna. Džin Roku ima specifičan ukus i miris sakure i na njega se nadovezuje ostalo japansko bilje.

Džin Roku servira se dobro rashlađen.

 

Stil Dry Gin

Alkohol 43%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

VOTKA Dragon

VOTKA Dragon

Votka Dragon je snažnog karaktera i specifičnog ukusa klasične standard votke, a po svom ukusu i dizajnu ambalaže može da

Votka Smirnoff Orange

VOTKA Smirnoff Orange

Votka Smirnoff Orange sinonim je za odličnu votku, dobar provod i nezaboravno iskustvo Votka je žestoko alkoholno piće neutralnog ukusa.

VISKI Ardbeg 10 YO

VISKI Ardbeg 10 YO

Viski Ardbeg 10 YO sa dominantnom notom treseta prava je poslastica za ljubitelje viskija I danas se vodi debata gde

TEKILA Pepe Lopez Gold

TEKILA Pepe Lopez Gold

Tekila Pepe Lopez Gold dobitnik je mnogobrojnih nagrada i nosi pečat meksičke vlade kao potvrdu vrhunskog kvaliteta Tekila je popularno

PREDSTAVLJAMO Glen Scotia Victoriana

Viski Glen Scotia Victoriana je na ovogodišnjem takmičenju u San Francisku proglašen za najbolji No Age Statement Scotch Whisky na svetu, odnosno single malt viski