DŽIN Scapegrace Classic

Scapegrace Classic

Džin Scapegrace Classic Premium Dry pravi se od 12 vrsti botaničkog bilja i u njemu dominiraju svetli citrusi, s uravnoteženim notama cimeta i bora

Džin je glavni sastojak mnogih popularnih koktela. Za pravljenje ovog destilata  alkohol se razblažuje s vodom i sipa se u bakarne posude. Drugi važan sastojak su bobice kleke, a one sadrže oko 20 odsto šećera i imaju visok udeo esencijalnih ulja, od kojih se i javlja prepoznatljiv ukus džina.

Džin sa Novog Zelanda

Jedan takav džin se proizvodi u destileriji Scapegrace na Novom Zelandu, gde se proizvodi i premium votka.  Ova vrlo uspešna destilerija s Novog Zelanda do sada je osvojila dva svetska zlata i dva svetska srebra za svoj džin Scapegrace Classic (San Francisco Wine & Spirits Competition i London International Wine & Spirits Competition).

Scapegrace Classic Premium Dry

Džin Scapegrace Classic Premium Dry sadrži dvanaest botaničkih biljaka i vodu iz novozeladnskih Južnih Alpi. Flaširan je u posebno dizajnirajoj boci od tamnog stakla, sa sjajnom medaljom u centru koja ljubitelje džina podseća na džinove iz Bruklina. Ovaj džin je 2018. godine na “Intenrational Spirits Awards” u Londonu osvojio nagradu za najbolji London Dry Gin.

Džin sa ukusom citrusa

U džinu Scapegrace Classicdominiraju svetli citrusi, uravnoteženi skoro pa  svečanim notama cimeta i bora. Prisutni su i ukusi kleke, dok kardamon, karanfilić i cimet doprinese prijatno začinjenoj aromi. U završnici se mogu osetiti limun i kleka uz blagi nagoveštaj sladića.

Džin tonik

Inače, ovaj džin se pakuje u interesantnu staru ženevsku flašu, kakva se pre dva veka koristila za tinkture u apotekama. Džin Scapegrace Classic najčešće se  kombinujuje sa tonik vodom i nekoliko kocki leda, a kako bi uživanje bilo poptuno, može se dodati kriška limete ili narandže.

Džin Scapegrace Classic servira se jako rashlađen.

 

Stil Premium London Dry Gin

Alkohol 42,2%

Temperatura serviranja 5 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

KONJAK Camus VSOP Elegance

KONJAK Camus VSOP Elegance

Konjak Camus VSOP Elegance prepoznatljiv je po aromatičnom karakteru, za koji je zaslužna destilacija mešavina vina, koje se dobija od

RESTORAN Red Bread

RESTORAN Red Bread

Ukoliko ste posetili restoran Red Bread, obavezno probajte lososa sa slatkim terijaki sosom, serviranog sa basmati pirinčem, koji je začinjen

Burbon Jim Beam

Burbon Jim Beam

Burbon Jim Beam se obično služi čist, razređen sa malo vode, preko kockica leda, mešan sa sodom, ili u koktelima

KONJAK Serviranje i ispijanje

KONJAK Serviranje i ispijanje

Ukoliko je serviranje i ispijanje konjaka pravilno trebalo bi da se prepliću tri talasa aromatičnosti Konjak se dobija dvostrukom destilacijom

Premier Šljiva

RAKIJA Premier Šljiva

Rakija Premier Šljiva spravljena je od sorte požegače i jedna je od najboljih rakija od šljive na srpskom tržištu Srbija

PREDSTAVLJAMO Glen Scotia Victoriana

Viski Glen Scotia Victoriana je na ovogodišnjem takmičenju u San Francisku proglašen za najbolji No Age Statement Scotch Whisky na svetu, odnosno single malt viski