Džin Scapegrace Classic Premium Dry pravi se od 12 vrsti botaničkog bilja i u njemu dominiraju svetli citrusi, s uravnoteženim notama cimeta i bora
Džin je glavni sastojak mnogih popularnih koktela. Za pravljenje ovog destilata alkohol se razblažuje s vodom i sipa se u bakarne posude. Drugi važan sastojak su bobice kleke, a one sadrže oko 20 odsto šećera i imaju visok udeo esencijalnih ulja, od kojih se i javlja prepoznatljiv ukus džina.
Džin sa Novog Zelanda
Jedan takav džin se proizvodi u destileriji Scapegrace na Novom Zelandu, gde se proizvodi i premium votka. Ova vrlo uspešna destilerija s Novog Zelanda do sada je osvojila dva svetska zlata i dva svetska srebra za svoj džin Scapegrace Classic (San Francisco Wine & Spirits Competition i London International Wine & Spirits Competition).
Scapegrace Classic Premium Dry
Džin Scapegrace Classic Premium Dry sadrži dvanaest botaničkih biljaka i vodu iz novozeladnskih Južnih Alpi. Flaširan je u posebno dizajnirajoj boci od tamnog stakla, sa sjajnom medaljom u centru koja ljubitelje džina podseća na džinove iz Bruklina. Ovaj džin je 2018. godine na “Intenrational Spirits Awards” u Londonu osvojio nagradu za najbolji London Dry Gin.
Džin sa ukusom citrusa
U džinu Scapegrace Classicdominiraju svetli citrusi, uravnoteženi skoro pa svečanim notama cimeta i bora. Prisutni su i ukusi kleke, dok kardamon, karanfilić i cimet doprinese prijatno začinjenoj aromi. U završnici se mogu osetiti limun i kleka uz blagi nagoveštaj sladića.
Džin tonik
Inače, ovaj džin se pakuje u interesantnu staru ženevsku flašu, kakva se pre dva veka koristila za tinkture u apotekama. Džin Scapegrace Classic najčešće se kombinujuje sa tonik vodom i nekoliko kocki leda, a kako bi uživanje bilo poptuno, može se dodati kriška limete ili narandže.
Džin Scapegrace Classic servira se jako rashlađen.
Stil Premium London Dry Gin
Alkohol 42,2%
Temperatura serviranja 5 ˚C