DESTILERIJA ŠURLAN Novi vizuelni identitet za premium kvalitet

Šurlan

Nova ambalaža premium segmenta rakija, iza koje se krije ono najbolje što destilerija Šurlan nudi, potpuno se razlikuje od svih ostalih ambalaža koje su se do sada nalazile na srpskom, ali i na inostranom tržištu vrhunskih rakija i predstavlja novi vizuelni identitet za premium kvalitet

Kada im je premium rakija naišla na pozitivne reakcije i pokazala dobre rezultate kod konzumenata, braća Darko i Dejan, vlasnici destilerije Šurlan iz banatskog sela Novi Kozarci, shvatili su kako maksimalno treba da se posvete njenom vizuelnom identitetu. Upravo iz tog razloga su pre tri godine započeli potragu za savršenom bocom, koja će svojom elegancijom privući pažnju potrošača. Sve elemente ambalaže su pažljivo sagledali, detaljno odabrali, dizajnirali, pripremili i nakon velikog završenog posla upakovali rakiju premium kvaliteta u premium ambalažu. Boca zapravo predstavlja stilizovani zidani kazan, koji je osmislio tim dizajnera iz Srbije, dok su partneri iz jedne kineske kompanije ovu ideju pretočili u crtež, koji se dok nije ugledao svetlost dana menjao čak dvadeset puta. Nakon što su dobili precizan crtež bez  ijedne-jedine greške, rođena je inovativna boca za koju se može reći da se potpuno razlikuje od svih ostalih koje se nalaze na srpskom, ali i na inostranom tržištu.

Destilerija Šurlan upakovala Selection seriju u jedinstvenu bocu

Boca u gornjem delu ima oblik dijamantske kupole, dok donji deo oslikava oblik letvi za bure. Pampur je takođe inovativan, jer je napravljen od prirodnih materijala koji obezbeđuju rakiji da „diše“ i da ne gubi na svom kvalitetu. Na dnu boce je ugraviran logo destilerije Šurlan. Šurlanovi su i zakonski zaštitili svoj vizuelni identitet i jedinstveni dizajn.

Inače, u ovu elegantnu bocu pretočene su Selection rakije premium kvaliteta od šljive, dunje, kruške i kajsije, a braća Šurlan su ih već ponudili inostranom tržištu – Americi, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Naravno, one će se naći i na stolovima srpskih konzumenata i ekskluzivnih ugostiteljskih objekata. Za sada se planira da se ova vrhunska serija rakija prodaje kao poklon pakovanje u ambalaži od 0,7 i 0,05 l, ali i da se ponudi luksuznim restoranima i hotelima.

Destilerija Šurlan sa ponosom ističe Selection seriju rakija

Selection rakija od kruške sorte vilijams premium je rakija od kruške, koja nakon dvostruke destilacije zri i stabilizuje se sve dok ne dobije harmoničan izbalansirani odnos, koji doprinosi savršenom ukusu. Interesantno je da se ovaj balans oseti već pri prvom gutljaju ove premim rakije.

Selection rakija od dunje proizvedena je od najkvalitetnijih, pažljivo biranih i u savršenoj zrelosti ubranih dunja sorte leskovačka i vranjska dunja. Ove sorte su specifične po svom karakterističnom mirisu i aromi, koji doprinose savršenom ugođaju prilikom konzumiranja.

Selection rakija od kajsije proizvedena od najboljih konzumnih, pažljivo odabranih i branih u punoj zrelosti kajsija iz sopstvenih voćnjaka, prethodno očišćenih od koštica. Posle kontrolisanog procesa fermentacije, pečena je u bakarnim kazanima, nakon čega se dugo stabilizovala u inox buradima. Zbog kompleksnog proizvodnog procesa, ova rakija od kajsije poseduje finu voćnu aromu i ukus zrele kajsije.

Kruna truda i decenijskog rada destilerije Šurlan je Selection rakija od šljive, pažljivo pripremljena po sopstvenoj recepturi. Pečena i prepečena na tradicionalan način u bakarnim kazanima, a kasnije čuvana i negovana u hrastovom buretu. Ova rakija je ponos destilerije Šurlan i već na prvom gutljaju odaje svu kompleksnost sorti šljiva od kojih je kreirana, te aromatske komplekse drveta u kom je čuvana.

Destilerija Šurlan od voćnjaka do premium rakija

Krajem prošlog veka porodica Šurlan započela svoju voćarsku delatnost. Tada su posadili prvi hektar voćnjaka jabuke, ne pretpostavljajući koliko će se njihovi zasadi narednih decenija širiti i umnožavati. U početku su gajili voće za sopstvene i potrebe lokalnog tržišta, ali su i usavršavali tehnologiju za pripremu i proizvodnju rakija vrhunskog kvaliteta. Želja za napredovanjem se razvijala paralelno sa plodonosnim rezultatima voćnjaka. Danas imaju zasade na 50 hektara zemlje, a najzastupljenije voćne kulture su šljiva, dunja, jabuka i kajsija. Kada je reč o proizvodnji rakija, u 60 odsto slučajeva koriste voće iz sopstvenih zasada, dok ostatak kupuju od lokalnih proizvođača sa kojima imaju ugovorenu saradnju i po potrebi im pružaju savete u vezi proizvodnje.

Destilerija Šurlan poseduje savremenu i modernu destileriju

Od Ministarstva poljoprivrede Srbije, 2003. godine dobijaju rešenje koje im je omogućilo profesionalizaciju porodičnog posla, te rakiju počinju da proizvode u znatno većim količinama i da je pakuju u originalnu i prepoznatljivu ambalažu. Manje porodično preduzeće 2011. godine prerasta u veliku i savremenu destileriju, u kojoj se proizvode voćne rakije od jabuke, kruške vilijamovke, šljive i dunje, kao i likeri od maline, višnje i rakija medovača .

Godišnje u destileriji Šurlan prerade oko 1,5 miliona kilograma voća, sa kapacitetom i fermetacijom od 250 tona i dva kazana, te proizvedu oko 200.000 destilata i gotovih rakija.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu