DAN ZALJUBLJENIH I SVETI TRIFUN – 5 TOP rakija koja možete da poklonite jačoj polovini

dan zaljubljenih

Predstavljamo vam pet vrhunskih srpskih rakija koje možete da poklonite dragoj osobi

Danas je Dan zaljubljenih, ali ovog dana mnogi domaćini obeležavaju krsnu slavu Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara. Zato bilo da ste zaljubljeni ili ste pozvani u goste bio bi red da obradujete dragu osobu. Ipak, kupovina poklona muškarcu ponekad zna da bude veoma  komplikovana. Tačno je da većina muškaraca voli automobile, tehniku i gedžete, ali ova vrsta poklona je toliko skupa i jednostavno nisu prigodni za svaku priliku, niti za svačiji novčanik. Ono što jača polovina još voli je svakako alkohol, te vam predstavljamo pet vrhunskih rakija koje možete da poklonite dragoj osobi.

Premier šljiva

Rakija Premier šljiva spravljena je od sorte požegače i jedna je od najboljih rakija od šljive na srpskom tržištu. Proizvode je u novosadskoj Promont destileriji koja postoji 11 godina, a koja posluje pod okriljem kompanije Promont Group. Reč je o rakiji koja se dobija strogo kontrolisanom fermentacijom i destilacijom voćne komine šljive sorte požegače. Ovaj proizvod odležava u tankovima od inoxa 24 meseca. Stoga ima finu citrusnu notu i blagu završnicu, u kojoj dominira ukus šljive požegače. Jednom rečju, radi se o rakiji lagane arome, finog balansa i duge izrazito voćne završnice.

Nirvana Zarić

Rakija Nirvana iz destilerije Zarić je prava domaća rakija od kruške vilijamovke, kristalno providne boje, nežna i suptilna i na mirisu i na ukusu. Proizvodi se u porodičnoj destileriji Zarić iz Kosjerića, a nastala je na temeljima tradicije nekadašnje čuvene destilerije Povlen. Poznavaoce dobre kapljice ne treba posebno upoznavati sa ovim brendom jer u ponudi ponudi imaju 13 rakija vrhunskog kvaliteta. Rakija Vilijamovka iz destilerije Zarić je kristalno providne boje i izuzetno je finog mirisa, karakterističnog za ovu sortu kruške. Aroma je dopadljiva, voćna i dugotrajna, a dok se pije oseti se pun i fin ukus kruške. Nije agresivna, već nežna i suptilna i na mirisu i na ukusu.

 Rakija Gorda

Rakija od kajsije Gorda proizvodi se u porodičnoj destileriji Veljko i sinovi, koja je osnovana 1994. godine. Pri njenoj proizvodnji koristi se voće iz centralne Srbije i to sa Rudnika, gde su smešteni i destilerija i podrumi. Gorda se peče od domaće sorte kajsije mađarska najbolja. Ona stari od šest do dvanaest meseci, a zatim stiže i do potrošača. Rakija Gorda Kajsija karakteristična je po kristalno-providnoj boji, miris joj ima cvetnu  aromu bele lale, ali se u pozadini osete i savršeno uravnotežene nežne alkoholne note. Prilikom ispijanja dominira ukus mladog lešnika, dok se u završnici opsei klasičan ukus pekmeza od kajsije, orašasto voće i anis.

Stara Sokolova 5

Stara Sokolova 5 je najpopularnija rakija destilerije Global koja se nalazi u selu  Kostojevići nadomak Bajine Bašte.  Ima prefinjen ukus karakterističan za Staru Sokolovu, sa izraženim notama odležale tradicionalne rakije šljivovice. Osvojila je pet zlatnih medalja na Novosadskom Sajmu. Njen prefinjeni ukus objedinjuje najbolje iz tradicionalne šljivovice, malih i velikih proizvodnih tajni porodice Bogdanović i plemenitog dejstva starenja u hrastovom buretu. Ova rakija se puni u dve vrste pakovanja standardno pakovanje Stara Sokolova, i suvenir boca, sa ukrasnim drvenim burencetom.

Tok šljivova prepečenica 4

Šljivova prepečenica TOK nastala je u porodičnoj destileriji Tok koja se nalazi na Goču. Ova rakija stari četiri godine i zato poseduje zavodljive cvetne arome šljive čačanska rodna, sa nagoveštajem tanina hrasta. Na napcima daje svilenkasti i suptilno oštar ukus, a u simfoniji sa začinskim mirsnim notama, predstavlja prvoklasnu rakiju. Sve u svemu ovo je rakija sa snažnim voćnim karakterom. Destilerija Tok nalazi se na planini Goč na 810 metara nadmorske visine, miris rakije teče već pola veka. Ogromno porodično iskustvo i veliko znanje porodice Urošević, uz poštovanje najviših standarda kvaliteta, čine da rakije Destilerije Tok prevazilaze ukuse na koje ste navikli.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu