BREND STARA SOKOLOVA Rakija sa ukusom, mirisom i aromom

Stara Sokolova

Svojim kvalitetom, unikatnim izgledom i jedinstvenim ukusom rakija porodice Bogdanović nadmašila je sve konkurentne proizvode

Jedan od najpoznatijih brendova Srbije je svakako domaća rakija i to ona proizvedena po tradicionalnoj recepturi, od uzgajanog voća iz domaćih voćnjaka. Poštovaoci dobre kapljice mogu da je prepoznaju odmah posle prvog gutljaja, po aromi voća od koga je napravljena. To nije ništa čudno, jer aroma samog voća najviše utiče na miris i ukus rakije, a ukoliko je ona sazrevala u buradima na tradicionalan način lako se prepoznaje svo njeno bogatstvo i kvalitet. Upravo se iz tog razloga vrlo lako prepoznaju i prirodne voćne rakije brenda Stara Sokolova koje proizvodi kompanija R.B. Global d.o.o.

Stara Sokolova

Brend Stara Sokolova – Najbolje iz Srbije

Mnogobrojna osvojena priznanja i nagrade u Alberti, Orlandu, Las Vegasu, Londonu potvrđuju da svojim kvalitetom, unikatnim izgledom i jedinstvenim ukusom rakija porodice Bogdanović nadmašuje  sve konkurentne proizvode.

Valjalo bi podsetiti da su Bogdanovići više decenija poznati po izvrsnoj rakiji koja se proizvodi od stare sorte šljive trnovača. Ovu rakiju su proizvodili u većim količinama, a nakon toga je i prodavali širom Sokolske regije. Danas, destilerija i podrumi smešteni su u selu Kostojevići nadomak Bajine Bašte, predstavništvo je u Beogradu, dok se sedište firme RB Global nalazi u Užicu.

Rakija od šljive 12 godina stara

Inače, Bogdanovići su u početku proizvodili i prodavali isključivo 12 godina staru šljivovicu, a osluškujući tržište proširili su svoj asortiman. Danas su na rakijskoj sceni poznati po nekoliko vrsta šljivovica, ali i po rakijama od kajsije, dunje i kruške… S obzirom na to da su konzumenti prepoznali kvalitet njihovih proizvoda, Bogdanovići počevši od 1995. godine počinju da nižu samo uspehe i medalje. U početku su osvajane zlatne medalje samo u Srbiji na Novosadskom sajmu, dok se ubrzo pobede i priznanja šire na ceo svet. Godine 2006. proglašeni su za pobednike svetskog prvenstva šljivovice održanog u Minesoti. Njihova vilijamovka je osvojila visoko priznanje za kvalitet i to na sajmu u Las Vegasu, koji je održan od 2. do 5.aprila 2012. godine. Zato je sasvim prirodno da je interesovanje za rakije Stara Sokolova, još pre više od 10 godina, vrtoglavo počelo da raste i u inostranstvu.

Stara Sokolova

Amerikanci oduševljeni rakijom Stara Sokolova

Stoga je brend Stara Sokolova ušla u lanac američkih distributera, pa samim tim se i prodaja na tržištu Amerike značajno povećala. Danas se rakije Stara Sokolova konzumiraju i u zemljama Evrope, Kanade i Rusije, a dve trećine ukupne proizvodnje se izvozi. Iako su sve njihove rakije izvanrednog ukusa, nekoliko se posebno istaklo. Stara Sokolova 5, šljivovica, zauzela je posebno mesto u srcima potrošača, pošto su u nju satkane sve tajne Bogdanovića.  Stara Sokolova 5  je nagrađena sa pet zlatnih medalja. Preporuka je da se pije kao aperitiv i to blago rashlađena na 16 stepeni Celzijusa. Za ljubitelje prefinjenog ukusa u ponudi imaju i rakiju Stara Sokolova 12, koja se proizvodi destilacijom tradicionalnih sorti šljiva požegače i trnovače, a o njenom kvalitetu govori i osam velikih zlatnih medalja. Puni se u ograničenim količinama i isključivo kao suvenir pakovanje. Služi se nakon obroka kao dižestiv, na sobnoj temperaturi (18-20 stepeni Celzijusa).

Rakije sa posebnim šmekom

Sem rakije od šljive, vrlo su interesantni i ostali voćni spiriti Stare Sokolove, poznatiji kao „bele rakije“. Rakija od kajsije proizvedena od najkvalitetnijih plodova stare sorte kajsija mađarska najbolja i mađarska rana, koje se beru u optimalnom momentu zrelosti. Zbog posebnog procesa fermentacije rakija je sačuvala originalni miris domaće kajsije i služi se kao aperitiv ili dižestiv. Za Dunju Stara Sokolova slobodno se može reći da je spirit sa karakterom, a proizvode je od odabranih plodova leskovačke dunje. Preporuka je da se služi kao aperitiv. Još jedan delikates iznedren iz spretnih ruku Bogdanovića jeste i Stara Sokolova Vilijamovka, koja se proizvodi od zrelih plodova kruške vilijamovke, a preporuka je da se poslužuje za aperitiv. Vredna pažnje je i Stara Sokolova Kleka, rakija blagog, vrlo prijatnog mirisa. Služi se pre obedovanja, jer odlično otvara apetit, a pije se blago rashlađena na 16 stepeni Celzijusa. Među ljubiteljima egzotike, vrlo je popularna Stara Sokolova Travka koja se proizvodi od šljivovice i ekstrakta 21 vrste posebno odabranih trava.

Stara Sokolova

Medovača i Orahovača okrepljuju organizam

Zahvaljujući savršenom slaganju prirodne rakije od šljive i zlatiborskog livadskog meda proizveli su prijatnu rakiju Medovaču, koja blagotvorno utiče i okrepljuje organizam. Može da se pije i kao aperitiv, ali i kao dižestiv i to rashlađena na 12 stepeni Celzijusa. Ljubitelji Stare Sokolove od ove godine mogu uživati i u Staroj Sokolovoj Orahovači, likeru od mladog zelenog oraha, koji svojim blagotvornim svojstvima budi prijatno i dobro raspoloženje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu