AMARO MONTENEGRO NAJAVLJUJE Povratak barmenskog takmičenja

Amaro Montenegro

Amaro Montenegro najavio je povratak godišnjeg barmenskog takmičenja i to putem pokretanja THE VERO BARTENDER, globalnog takmičenja barmena, pod imenom – Sharing the Essence

Amaro Montenegro – Premium Amaro broj jedan u Italiji nedavno je najavio pokretanje THE VERO BARTENDER, godišnjeg takmičenja u kreiranju koktela i poziva barmene iz celog sveta da se prijave i pokažu svoj talent u sinergiji s brendom Amaro Montenegro.

Sharing the Essence

Nakon dvogodišnje pauze zbog globalne pandemije, THE VERO BARTENDER vraća se po treći put na scenu, ovaj put s konceptom koji pokreće radost okupljanja, a koji je barmenskoj zajednici itekako nedostajao. Italijanska reč “vero” u nazivu THE VERO BARTENDER prevodi se u engleskom jeziku kao istina i ovo se može dodatno protumačiti kao sinergija istinskog nasleđe brenda i veze sa ljudima kojima se poslužuje. Kada se ovo ima na umu, jasno je zbog čega je ime takmičenja za 2022. godinu upravo Sharing the Essence. Sharing the Essence je i poziv barmenima da naprave specifičan koktel, posebnog formata, koji priča priču o metaforičkom ili fizičkom putovanju ili avanturi koja ih je inspirisala za kreiranje koktela. Nakon beskrajnih meseci izolacije tokom pandemije, pobednički koktel dočaraće jedinstvenu veštinu barmena u umetnosti stvaranja trenutaka smislenog zajedništva.

Amaro Montenegro

Najbolji barmeni u globalnom finalu

Ukupno 10 finalista biće odabrano na nacionalnim finalima za pravljenje najboljih koktela, a njihovu veštinu ocenjivaće sudije koje će predvoditi glavni tehnolog u odabiru herbalnih trava likera Amaro Montenegro, jedan vrhunski miksolog i novinar specijalizovan za vrhunske spirite. Oni će odabrati pobednika koji će se nadmetati u globalnom finalu The Vero Bartender u Italiji.

Vredne nagrade i titula THE VERO BARTENDER 2022

Nagrade koje je Amaro Montenegro obezbedio za finaliste, omogućiće najboljim barmeni da ulažu u sebe i u svoju karijeru. Globalna ideja je da se visokim nagradama podrži motivacija barmena, te zainteresuju mladi talenti da se uključe u ovaj kreativan posao. Pobednik takmičenja dobiće titulu THE VERO BARTENDER 2022 i biće nagrađen poklon karticom u iznosu od 6.000 eura, koju će moći da koristiti za nadogradnju svog znanja putem majstorskih kurseva, edukativnih putovanja, događaja, ali i  profesionalnih barmenskih alata. Pobednik svakog nacionalnog finala dobiće na poklon nedeljno poklon putovanje i posetu Amaro Montenegro u Italiji, kako bi se dodatno upoznao sa brendom, ali i učestvovao na seminarima i obišao najbolje koktel barova u Italiji. Pobednici nacionalnih takmičenja biće u prilici, tokom boravka u Italiji, da se upoznaju i druže sa nekim od najuticajnijih barmena na svetu, koji su takođe i sudije najeminentnijih barmenskih takmičenja – Erik Lorincz, Salvatore Calabrese, Alex Kratena i legendarni Peter Dorelli.

  • Italijanski #1 Premium Amaro poziva kreativne barmene da se prijave na treće po redu globalno takmičenje u pravljenju koktela

 

Rudi Carraro ponosan na THE VERO BARTENDER

S velikim zadovoljstvom najavljujem treće izdanje našeg barmenskog takmičenja, s nosećom temom koja slavi sam smisao naše industrije spirita – kaže Rudi Carraro, Amaro Montenegro Global Ambasador brenda i dodaje da se putem ovog jedinstvenog takmičenja daje prilika barmenima da u centar pažnje stave svoje znanje i umeće, ali i šta je suština barmenske profesije – Istinsko gostoprimstvo!

Svaki pravi barmen posvećen je ličnom razvoju i presrećni smo što će ovogodišnja nagrada omogućiti pobedniku da napreduje u karijeri, na način kome ćemo svi mi svedočiti u godinama koje dolaze – ističe Rudi Carraro.

Ko je Rudi Carraro

Rudi Carraro pojavio se u barskoj industriji kao kreativni koktel barmen i istakao se po svojoj istančanoj senzorici, ali i ličnom stilu, besprekornom umeću da proceni detalje, te strasti koju je pokazivao prema barmenskom poslu.

Oslanjajući se na veštine koje je stekao, ali i razvijao tokom svoje bogate karijere u industriji spirita – od lokalnih italijanskih pabova, do međunarodno priznatog Artesian Bara u hotelu Langham u Londonu, Rudi sa ponosom sada vodi nagrađivani italijanski liker, Amaro Montenegro, kao globalni brend Ambasador.

 

Podaci za prijavljivanje za nacionalna takmičenja 

Ukoliko ste barmen koji poznaje koktele i miksologiju, a želite da se prijavite na ovo prestižno takmičenje, prijavu je moguće podneti putem posebno kreirane web stranice – The Vero Bartender, na kojoj se mogu pronaći svi formulari za prijavu.

Da biste saznali više o Amaro Montenegro i The Vero Bartenderu, posetite www.amaromontenegro.com i pratite #AmaroMontenegro i #TheVeroBartender na Instagramu @amaromontenegro_ww

Amaro Montenegro

O brendu Amaro Montenegro

Amaro Montenegro, koji je proglašen za najbolji svetski liker na Svetskom takmičenju alkoholnih pića u San Francisku 2018. godine, pojavio se davne 1885. godine. Amaro Montenegro u svojoj suštini sadrži esenciju 40 biljaka iz celog sveta, koje je tokom svojih svetskih putovanja prikupljao i selektovao Stanislaa Cobianchija. Složeni ukus ovog interesantnog likera karakteriše prijatna mešavina sinergije slatkih i gorkih nota.

Amaro Montenegro omiljen je među barmenima zbog svojih aromatskih tonova, koji omogućavaju svestranost u izradi inventivnih koktela, ali i zbog svojih herbalnih nota, koje pojačavaju ukus standardnih pića. Ono po čemu se Amaro Montenegro razlikuje od ostalih herbalnih likera je istančano uravnotežen gorko-slatki ukus, glatka tekstura i vrlo blaga otpornost, što ga čini jedinstvenim na tržištu.

Interesantno je istaći da nikad otkrivena i strogo čuvana receptura Amaro Montenegro nije menjana za 130 godina postojanja, te da se istim tehnološkim postupkom odvija kuvanje, maceracija i destilacija.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu