TEKILA Espolon

Espolon

Tekila Espolon Reposado zlatne je boje, a kada se prinese nosu oseti se pikantan miris sa primesama karamelne poslastice

Tekila spada u jedno od najpopularnijih žestokih alkoholnih pića, koje dolazi iz srednjeg Meksika. Da bi se uopšte zvala tekila, ona mora da bude napravljena od 100 posto prirodnih sastojaka i mora bar dva puta da se destiluje.

Tekila

Glavni sastojak od kojeg se dobija tekila je plava agava, čiji procenat mora da pređe 51 odsto. Ipak, najkvalitetnije tekile proizvode se od 100 posto plave agave. Upravo takvu tekilu brenda tekila Espolon proizvodi majstor destilacije Cirilo Oropeza, koji je proveo decenije i decenije proučavajući destilaciju i umetnost pravljenja tekile. Njegova strast prema tekili  omogućila mu je da da proizvede ovo piće visokog kvaliteta.

Distillery San Nicolas

Tekila Espolon proizvodi se u poljima plave viber agave u destileriji San Nicolas. Destilerija San Nicolas nalazi se u Los Altosu, na visoravni Halisko, u Meksiku. Sve je počelo 1995. godine kada je Oropeza upoznao lokalnog preduzetnika koji je delio njegove ambicije. Oni su osnovali partnerstvo kroz koje su omogućili konzumentima da piju tekilu iz snova. Destilerija San Nikolas postala je sinonim za vrhunsku tekilu. Tekila je nazvana po petlu koji je važan deo meksičke kulture. Petao je zapravo snažan simbol nacionalnog ponosa u Meksiku.

Tekila u znaku petla

Svog petla su nazvali Ramon, a on je za ovu destileriju predstavlja ikonu i duhovnu životinju. Inače, tekila Espolon Reposado destiluje se vrlo pažljivo, a proizvodi se od 100 posto plave agave. Naime, tekila Reposado počinje život kao Blanco, a zatim se odmara u lagano zadimljenim  novim buradima od američkog hrasta, a sve zarad dobijanja složenijeg i zaokruženijeg karaktera.

Espolon

Tekila Espolon Reposado je zlatne boje, a kada se prinese nosu oseti se pikantan miris sa primesama karamelne poslastice. Ukus je vrlo interesantan, na nepcu daje zaokružen karakter, srednjeg je do punog tela u kom se oseti bogat ukus pečene agave. Prilikom ispijanja daje ukus slatkog tropskog voća, zatim i vanile i smeđeg začina. Završnica je duga i začinjena.

Tekila Espolon servira se blago rashlađena.

 

Stil Tekila Reposado

Alkohol 40%

Temperatura serviranja  10 ˚C

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Konjak bisquit XO

KONJAK Bisquit XO

Konjak Bisquit XO mešavina je destilata starih između 25 i 30 godina Konjak je dobio naziv po malom istoimenom gradiću.

Votka Smirnoff Orange

VOTKA Smirnoff Orange

Votka Smirnoff Orange sinonim je za odličnu votku, dobar provod i nezaboravno iskustvo Votka je žestoko alkoholno piće neutralnog ukusa.

Tanqueray Nº Ten

PREPORUKA Tanqueray Nº Ten

Ukoliko vaš izbor za kraj leta bude Džin Tanqueray Nº Ten  najbolje je da ga kombinujete sa tonikom, ledom i kriškom

TEKILA Rose

Tekila Rose ima nežan i suptilan kremast ukus, a napravljena je prvenstveno za ženske konzumente Tekila se uglavnom pije čista,

PREDSTAVLJAMO Glen Scotia Victoriana

Viski Glen Scotia Victoriana je na ovogodišnjem takmičenju u San Francisku proglašen za najbolji No Age Statement Scotch Whisky na svetu, odnosno single malt viski