RAKIJA Vožd Barrique

RAKIJA Vožd Barrique

Rakija Vožd Barrique je rakija od kajsije, s vrlo izraženim sortnim mirisom

Barik je moda ili stil rakije? Mnogi će reći i jedno i drugo. Činjenica je da rakije koje odležavaju u hrastovini prijaju konzumentima.  I to mnogo više nego „obične“. A šta zapravo označava barik – barrique? Ako Barrique stoji na etiketi znači da je ona odležala u drvenom buretu. I to od 6 do 36 meseci, a često i duže. Njeno odležavanje odvija se u barik (Barrique) buradima. Zbog toga rakija dobija nove arome i tanine. Što konkretno znači da je oplemenjena.

Destilerija Braća Rajković

Jedna takva rakija je i rakija Vožd Barrique od kajsije. Proizvodi se u domaćinstvu braće Rajković. Destilerija Braća Rajković nalazi se nadomak Beograda. U zaseoku Zuce, koje se nalazi u podnožju planine Avale. Destilerija Braća Rajković  ima dugu tradiciju. Oni proizvode rakiju duže od jednog veka. I zato se proizvodnji rakije uvek pridavao veliki značaj u ovoj porodici. U destileriji imaju  10 različitih alkoholnih proizvoda. Od toga su 5 rakije, a 5 voćni likeri.

Etno turizam

Za sve ljubitelje seoskog turizma organizuju posete destileriji. Program obuhvata nekoliko segmenata. Upoznavanje sa celokupnim procesom proizvodnje rakije. Ali i posete voćnjaku. Gosti mogu da vide i flaširanja rakije. Najlepše su ostavili za kraj –  Uživanje u degustaciji rakija. Ali i uživanje u proizvodima iz domaćinstva. Važno je napomenuti za sve zainteresovane – Pre posete treba se najaviti.

Rakija od kajsije

Rakija Vožd Barrique od kajsije je žuta kao dukat. Poseduje vrlo intenzivan miris. Na  nepcu se osete voćne arome zrelih kajsija. Ove voćne arome su dominantne zahvaljujući  proizvodnji po tradicionalnoj recepturi. Rakija Vožd Barrique poseduje pun i zokružen ukus. U njemu se osete note slatkoće. Mirisne note dugo ostaju u ustima. Završnica je duga i vrlo intenzivna. Rakija Vožd Barrique konzumira se kao aperitiv ili dižestiv.

Služi se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Voćna rakija

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 18°C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu