RAKIJA Uteha Naša Trezor 12

uteha naša

Rakija od šljive Uteha Naša Trezor stara 12 godina odležava u novim hrastovim bačvama koje se nakon toga više ne koriste

Proizvodnja rakije u porodici Milošević seže decenijama unazad, ali njihova destilerija Pod Mirnim Krovovima koja se nalazi u selu Donja Toponica, nadomak Prokuplja zvanično je osnovana 2019. godine.

Kao i svaka kompanija koja je započela poslovanje te godine suočila se s problemima izazvanim pandemijom, što je bio veliki udarac jer su tek počeli sa uspostavljanjem pozicije na tržištu, izvozom proizvoda.

Rakija od sorte moravke

Međutim, zbog pandemije fokusiraju se na domaće tržište što je rezultiralo brži rast i veću zainteresovanost za njihove spirite.

Takođe u probijanju na tržištu pomogla im je sorta moravka koje u Srbiji nema u velikim količinama i zbog toga se opredeljuju za proizvodnju rakije u ograničenim količinama gde se fokusiraju isključivo na njen kvalitet.

Upravo serija rakije brenda Uteha Naša Trezor 12 njihov je favorit pošto je proizvedena isključivo od jedne sorte koja bi trebalo da promeni percepciju rakije kod konzumenata.

Rakija od prirodnog šećera

U destileriji Mirni Krovovi proizvode rakiju na potpuno prirodan način i koriste slatke šljive, i zato ne moraju da dodaju šećere jer im sorta moravka obezbeđuje sve što je  neophpdno za rakiju premium kvaliteta. Stoga su fokusirani na proizvodnju luksuzne, čiste i prirodne šljivovice od moravke.

Rakija Uteha Naša Trezor stara 12 godina odležava 12 godina u novim hrastovim bačvama koje se nakon toga više ne koriste.

Rakija punog ukusa

Punog je i skladnog ukusa, u kojem se oseti uticaj hrasta, ali u isto vreme  dominira aroma moravke.

Na napcu se oseti slaćkast ukus šljiva, a završnica je duga i prijatna.

Uteha Naša Trezor proizvodi se u ograničenim zalihama iz starog podruma. Konzumira na sobnoj temperaturi. Odlična kao aperitiv.

Stil Voćna rakija

Alkohol 38%

Temperatura serviranja 18-20°C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu