RAKIJA Dostojna

Rakija dostojna

Rakija Dostojna destilat je od jabuke, koji odležava tri godine u buradima i zato ima aromu nagorelog hrasta

U Srbiji se najčešće pije rakija od šljive – šljivovica. Odmah iza nje po popularnosti su rakija od dunje i rakija od kajsije. Međutim, pojedini ljubitelji rakija smatraju da je rakija od jabuke najbolja. Valja istaći da rakiju od jabuke, često nazivaju i jabokovača. Ukoliko se znalački destiluje – rakija od jabuke može da parira rakiji od dunje. U Srbiji mnoge destilerije proizvode rakiju od jabuke. Jedna od njih je i destilerija Čolić. Destilerija Čolić u svojoj ponudi ima rakiju od jabuke pod imenom Dostojna.

Rakija iz destilerije Čolić

Destilerija Čolić nalazi se u selu Kutlovo. Na samom putu koji spaja Kragujevac i Gornji Milanovac. Čolići su poreklom iz sela Vlakča – Zaseok Zmajevac. Zato znak i logo destilerije asociraju na vezu sa prošlošću. Ali i očuvanju tradicije i proizvodnje kvalitetne rakije. Ime rakija asocira na poštovanje naslednika. Dostojna označava da su potomci dostojni svojih predaka. Jer proizvode destilat po staroj recepturi.

Rakija po HCCP standardima

Destilerija Čolić spojem tradicije i moderne tehnologije nastoji da očuva tradiciju. Ali i da unaprede proizvodnju kvalitetnih voćnih rakija. Locirani su u rejonu gde priroda voću daruje sočnost. Destilerija Čolić sokove voća pretače u svoju finu rakiju. Svoje destilate Destilerija Čolić opravdava standardima HCCP. Time su njihovi  proizvodi apsolutno bezbedni. U bilo kom pogledu. A posebno u pogledu zdravstvene ispravnosti za potrošače.

Rakija od birane jabuke

Rakija Dostojna je voćna rakija od jabuke. Dobijena je destilacijom prevrelih plodova jabuke. Za ovu rakiju biraju se najkvalitetniji plodovi. I sa posebnom pažljivom preradom dobija se pitko piće. Tokom procesa fermentacije i destilacije dobijen je destilat. Ovaj destilat u sebi je sačuvao sve najbolje iz jabuke. Rakija Dostojna nakon destilacije – odležava u  hrastovim buradima. I to u periodu od čak tri godine. Zato je dobijena rakija oplemenjena bojom. Kao i aromom nagorelog hrasta. U njoj je zastupljena voćna svežina. Ali osete se i note tanina. Zato rakija Dostojna ima zavodljivu eleganciju. Takođe, rakija Dostojna može se pohvaliti i punim, zaokruženim ukusom.

Rakija Dostojna servira se blago rashlađena.

 

Stil Rakija od jabuke

Alkohol 40 %

Temperatura serviranja 12° C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu