KONJAK Stari Kenigsberg

Stari Kenigsberg

Konjak Stari Kenigsberg nastao je u destileriji Maglev 1876. godine, a danas ga proizvodi kompanija Alliance-1892

Konjak, u originalu Cognac, nosi ime po malom istoimenom gradu na zapadu Francuske. Ovaj spirit je zapravo destilat vina, gde po zakonu vino mora da se destiluje dva puta. Tako dobijen produkt zove se eau-di-vie, odnosno voda života.

Konjak

Francuska voda života pretače se u hrastovu burad, u kojoj odležava minimum dve godine. Međutim, većina destilata odležava znatno duže nego što je to zakon propisao. Najpopularniji brendovi konjaka obuhvataju veliku četvorku – Hennessy, Remy Martin, Martell i Couorvoisier, čija imena su poznata širom sveta  praktično svim ljubiteljima konjaka. Naravno, na tržištu postoje i drugi brendovi manjih i vrlo kvalitenih proizvođača konjaka.

Grožđe za konjak

Kod destilacije konjaka dozvoljeno je koristiti tri sorte grožđa Ugni Blanc, Folle Blanche i Colombard. Sorta Ugni Blanc je najzastupljena u proizvodnjii i čini oko 98 odsto od ukupne proizvodnje. Konjak se obeležava oznakama VS, zatim VSOP i XO. Međutim, sem Francuza vrlo kvalitetne konjake proizvode i u drugim državama, a jedna od njih je i Rusija, zemlja poznata po proizvodnji odlične votke.

Konjak iz Rusije

Konjak Stari Kenigsberg nastao je u destileriji Maglev 1876. godine, a danas ga proizvodi kompanija Alliance-1892, koja postoji više od 10 godina i jedna je od najjačih kada je reč o proizvodnji konjaka u Rusiji. Ova kompanija uspešno snabdeva rusko i inostrano tržište. Fabrika se nalazi u černahovskoj kaliningradskoj oblasti i ima vrlo blisku saradnju sa francuskim stručnjacima.

Stari Kenigsberg

Konjak Stari Kenigsberg je konjak star pet godina, koji nazivaju i Krimska tradicija. Konjak Stari Kenigsberg proizveden je klasičnom tehnologijom i dobijen je destilacijom mladog vina od krimskog grožđa. Konjak Stari Kenigsberg je ćilibarno-zlatne boje, u ukusu se oseti plemeniti karakter vanile i svetlih nijansi hrasta. Njegova aroma otkriva suptilne voćne i cvetne note, kao i nijanse slatkih začina i drveta. Ovaj konjak se služi kao dižestiv, a preporučuje se uz slana jela, dezerte, čokoladu i kafu.

Konjak Stari Kenigsberg servira se na sobnoj temperaturi.

 

Stil Ruski konjak

Alkohol 40%

Temperatura serviranja 22 ˚C

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu