BOTTEGA, MIONETTO I FREIXENET Poklonite samo najbolje vašoj dami

Bottega

Februar i mart posebni su meseci za sve one koji cene lepa osećanja, meseci koji su obeleženi znakom ljubavi i pažnje.

Mi vam predlažemo da tokom ova dva meseca budete za nijansu romantičniji nego ostatkom godine i da vašoj dami i dragoj ženi poklonite samo najbolje što se može pronaći na tržištu penušavaca i time je obradujete i učinite srećnom.

Naš izbor su vrhunski penušavci za Dan zaljubljenih i Osmi mart, a neka to bude i vaš!

Bottega glamurozno penušavo vino

Bottega Gold je Prosecco DOC, glamurozno penušavo vino koga karakteriše prepoznatljiva zlatna boca. Bottega Gold Prosecco DOC dobijen je vinifikacijom grožđa Glera. Oblast uzgoja grožđa Glera nalazi se u brdovitom području provincije Treviso sve do padina Valdobijadenea. Vinogradi u ovoj regiji rastu na različitim vrstama zemljišta, svako karakterisano različitim tipovima tla, ekspozicijama i nagibima, što ovaj proseko čini vinom s mnogo nijansi.

Bottega Gold Prosecco DOC na ukusu je mekan, harmoničan i elegantan, sa uravnoteženom kiselošću. Karakterišu ga voćne note zelene jabuke, kruške i dodir citrusa, dok na mirisu dominiraju cvetni kompleksi belih cvetova, bagrema i đurđevka.

Predlog za serviranje: Bottega Gold Prosecco DOC odličan je kao aperitiv i u koktelima, a posebno se dobro slaže sa predjelima i laganom morskom hranom, pastama i rižotima sa ne aromatičnim biljem, kuvanim ili sirovim ribljim jelima, grilovanim belim mesom, dinstanim ili svežim povrćem.

Mionetto svestrani penušavac

Mionetto je nastao 1887. godine iz ljubavi i strasti prema zemlji pravih poznavaoca vina. Smešten u brdima Valdobbiadene, u srcu istorijskog područja Prosecco, Mionetto je uspeo, u više od 135 godina istorije, da predstavlja teritoriju porekla i da postane jedan od najreprezentativnijih italijanskih proizvođača penušavih vina.

Grožđe Glera iz provincije Treviso, područja koje oduvek proizvodi visokokvalitetni proseko, daje ovom penušavom vinu svetlu slamnato žutu nijansu i njegov karakteristični, ali stilizovani “mousse”.

Buket podseća na zlatno-žute jabuke, dok je ukus privlačno obeležen aromatičnim notama meda, crnog lišća sladića i cveta bagrema.

Predlog za serviranje: Mionetto je izuzetno svestran u kombinovanju sa hranom i ovom divnom penušavom vinu odgovaraju povrćne salate, grilovano povrće, minestrone supa, pečurke, grilovana riba i jela od ribe.

Freixenet prelepo sveža Kava

Freixenet Carta Nevada je sjajan izraz regije iz koje dolazi i napravljen je od tri sorte grožđa sa područja Kave: Macabeo, Xarel-lo i Parellada.

To je prelepo-sveža Kava, sa svim definicijama koje nosi, blage kiselosti i predivnim notama. Odlikuje ga žuta boja sa zlatnim prelivima. Bistro je i sjajno penušavo vino, sa mehurićima srednje veličine.

Freixenet Carta Nevada na ukusu je više nego dobro strukturiran, što u ustima daje impresiju svežine, ali i blage kiselosti. Ovaj neverovatni penušavac karakterišu dominantne mirisne note belog cveća, svežeg voća i dodir suptilnog srednoameričkog citrusa koji je prisutan i u neobično dugoj završnici.

Predlog za serviranje: Freixenet Carta Nevada traži svog idealnog para u laganim salatama, recebo šunki, ali i beloj butifara kobasici.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
U fokusu