Rakija Jubilej od šljive, proizvedena je od više rakijskih sorti šljive različitih aromatskih karakteristika. Za proizvodnju su korišćene čačanske sorte šljiva, ali i retko poznate sorte jubileum, aženka, opal i vižn. Dobijena je duplom destilacijom na ručno pravljenim bakarnim kazanima. Nakon destilacije negovana je tri godine u buradima srpskog, francuskog i italijanskog hrasta zapremine 225 i 500 litara. Poseban akcenat se stavlja na odležavanje i baš zbog toga su odabrana posebna italijanska burad, koje izrađuje firma Garbellotto.
Rakija Jubilej Šljiva jedinstvenog je ukusa koji nastaje mešanjem različitih destilata šljive koji su sazrevali u različitim buradima. Boje je starog zlata, dok je na mirisu blago čokoladna sa začinskim elementima koji joj daju eleganciju i prefinjenost. Ukus joj je fin, sladak, dominatno džemasto-šljivast, voćni. Ukoliko se udubite u nju, osetićete i sekundarne aromatske komplekse, pre svega orašaste plodove i marcipan. Na završnici je primetna voćnost, koja se meša sa čokoladnim impresijama.
Stil Rakija od šljive
Alkohol 40%
Temperatura serviranja – Sobna
GASTRO PREPORUKA – Biftek na grilovanom povrću



