Rakija Jubilej od dunje, specifična je rakija koja ostavlja robustan, a opet fini ukus prilikom konzumacije. Ona je proizvedena od zrelih konzumnih plodova dunja branih u zapadnoj Srbiji, nakon čega je destilisana i negovana tri godine u hrastovim buradima od 225 i 500 litara. Tokom odležavanja, ona se smirila i stabilizovala, no ostala je pomalo divlja i neukroćena, što je odlika teroara i zemlje odakle potiče.
Rakija Jubilej Dunja idealna je kao aperitiv i kao dižestiv, ali i kao rakija koja može da prati pojedina jela. Ona je prozirno bistra na izgledu, dok je na mirisu dominantna nota zrele dunje. Ukus joj je pun, moćan, džemast, na momenat slatkast. Završnica je balansirana, sveža i blago slatka.
Stil Rakija od dunje
Alkohol 40%
Temperatura serviranja – Blago rashlađena
GASTRO PREPORUKA – Svinjsko pečenje preliveno sosem od dunje



